Wpis z mikrobloga

Co do filmu nie patrz w górę, to zauważyłem że trochę poprzednich wpisów rozmijało się z logicznym myśleniem, mówiąc delikatnie. Co ten film krytykuje? Będą niżej spoilery:

- Donalda Trumpa i generalnie populistów, szczególnie prawicowych (sama postać prezydent, czerwone czapeczki, populistyczni politycy wokół niej, patrzenie tylko na słupki poparcia (swoją drogą w pisowskich mailach, które ciągle wyciekają mamy dokładnie taką samą sytuacje XD), twierdzenie że WSZYSTKO to wina LEWACTWA, redneckowy elektorat)
- Szurów (teorie spiskowe i generalnie szuranie w internecie, zaklinanie rzeczywistości do samego końca jak np. redneck pod koniec, który dopiero uwierzył jak zobaczył kometę (chociaż według mnie twórcy i tak mieli dużo wiary w ludzi bo w rzeczywistości i tak by stwierdził, że to żydowski fake xD),
- Ślepą wiarę w ekscentrycznych miliarderów jako zbawców ludzkości (połączenie Muska i Jobsa, chyba najczarniejszy charakter w filmie) i w sumie polityków też (don't look up)
- Media społecznościowe i generalnie społeczeństwo, tutaj chyba nie trzeba tłumaczyć

Czego nie krytykuje?
No k---a nauki i naukowców, którzy przewidzieli używając tylko metod naukowych z prawie 100 procentową skutecznością co się wydarzy, a nikt ich nie słuchał.

#netflix #filmy
deziom - Co do filmu nie patrz w górę, to zauważyłem że trochę poprzednich wpisów roz...

źródło: comment_1640762912Lv3SUDLzjYZjRoDYxmlcOe.jpg

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@deziom: jak na netflix film jest dość obiektywny, bo z drugiej strony przedstawia:
- naukowców jako dziwaków, lekomanów, narkomanów, nierozgarniętych społecznie,
- gwiazdy muzyki pop jako kompletnych idiotów, którzy prawie zawsze popierają demokratów, nawet jeżeli nie wiedzą o co chodzi,
- dziennikarzy z takich stacji jak CNN jako nadętych, egoistycznych, ale czasem celowo udających idiotów muppetów,
- zoomerów jako łatwych do zmanipulowania, nieznających życia i nie spoglądających szczególnie w przyszłość.
  • Odpowiedz
@deziom: mi się ogółem film całkiem podobał. Ciekawie było, jak jedyną odpowiedzią na zapowiedź końca, były memy z osobą która to powiedziała (bez merytorycznej dyskusji), albo zajebisty pomysł gościa od BASH-a na koniec
  • Odpowiedz
@deziom: A fani Demokratów byli święci... Ich ból d--y ustanowił nowy rekord w amerykańskiej polityce. Nie mam zbyt dużego szacunku do postaci Trumpa jako prezydenta ale jego opozycja była żałosna. Hejterzy Trumpa byli aktywniejsi w sieci od rednecków z czapkami MAGA już nie wspominając o ciągłych protestach, przypisywania Trumpwi rasizmu z tyłka (bo popełnił zbrodnię ochrony granic państwa przed lewymi migrantami a samego Trumpa ciężko nazwać rasistą - typ inwestował
  • Odpowiedz
Ludzie jaka komedia? To nie była komedia i nie miała być śmieszna, ten kto w ogóle pisze że to komedia to chyba jest z tych ludzi którzy mają IQ poniżej średniej. To satyra jakby ktoś nie zaczaił i to taka, gdzie nawet nie trzeba było niczego zbytnio przerysowywac
  • Odpowiedz
@deziom: krytykowanie Trumpa przez media to jakaś odwaga? Robili to cały od momentu jak zaczął kandydować. Gdyby krytykowali populizm w świecie polityki, byłoby to wartościowe, bo ich przesłanie atakowałoby ideę. Oni postanowili zaatakować nie tylko populistę, ale Tego Populistę (#orangemanbad), czyli uskuteczniali propagandę jakiej mieliśmy przez ostatnie 5lat nadmiernie dużo w dziełach "artystycznych".
  • Odpowiedz
@deziom: Oglądałem jakoś przedwczoraj. 2/10, bo uśmiechnąłem się raz przy scenie pod koniec.
Postaci płytkie, fabuła denna, nieśmieszny, nieciekawy, bez zwrotów akcji. Papka dla mas, które potrzebują miernego filmu, żeby magicznie odkryć swoje c-----e życie na nowo.
  • Odpowiedz
odważyli się krytykować Trumpa xD

@deziom: Odważyli się go krytykować, dopiero kiedy nie ma go już przy władzy. Obecnie dużo bardziej przydałaby się krytyka drugiego obozu, który rządzi tak źle, że nawet jego wyborcy uciekają z Kalifornii do Texasu.
  • Odpowiedz
Film słaby nawet przy porządnym jaraniu ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale się zmęczyłem żeby ocenić i jedyne fajne w tym filmie jest to że wszyscy umierają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@organista_onanista: no typie, wielkie zdziwko że trumpowy republikański elektorat jest antynaukowy (w tym oczywiście antyszczepionkowy) co podkreślają w swoich wyborach życiowych czy "konserwatywno patriotycznych" mediach kierowanych do nich ale to przecież zawsze propaganda ( ) bo chcą zabrać wolność i pukawki

a w samym filmie jest powiedziane: "ludzie dzielą się na trzy kategorie, na nas cool bogaczy, na was lud pracujący i na nich" a
  • Odpowiedz
@deziom: Ludzie są zdziwieni jakby Netflix dopiero co startował... oczywiście, że będzie wiało propagandą (pytanie tylko czy jak wichura czy jak huragan) i naśmiewaniem się z Republikanów, Trumpa i ich elektoratu.
Do tego oczywiście musi być przekaz "słuchajcie naukowców, bo są zawsze mądrzy i nigdy przenigdy nie są skorumpowani ani opłaceni".
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@maad: satyryczny, dla pseudointeligentow co chcą pokazać że zrozumieli xd
sam film to syf, topka gniotów tego roku, a mam naprawdę niskie wymagania
  • Odpowiedz
jeżeli jechanie po populistach, to dla ciebie propaganda tylko i wyłącznie dlatego, że twórcy odważyli się krytykować Trumpa xD, to znaczy że ten film jest o tobie

@deziom: Widzę po twojej odpowiedzi na komentarz, że lewica ma teraz technikę "świadomego nie czytania ze zrozumieniem".
O dziwo, innym lewicowcom się podoba. xD

Koleś napisał, że przypisano cechy obu stron, tylko
  • Odpowiedz
@deziom: Film nie krytykuje naukowcow i mowi ze powinnismy im wierzyc na 100%, inaczej jestesmy szurami. Smieszne w czasach korony gdzie naukowcy od poczatku mylili sie milion razy i wiekszosc z nich jest sprzedana.
W tym roku bardziej pasowaloby zakonczenie gdzie kometa jest ale bezpiecznie omija Ziemie.
  • Odpowiedz