Aktywne Wpisy
asdfghjkl +34
Hop spać chciał ale jakiś rosomak się mu zaległ w łóżku ( ͡° ͜ʖ ͡°) sio kanalio ヽ( ͠°෴ °)ノ
maciekrzezawa +10
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Ponoć miała to być zasłona dymna. Że niby przez kogo wypuszczona i po co? Ani TVP, ani Polsat nie zająknęły się ani słowem o LexTVN. Natomiast TVN sam cały czas mówił, że PiS walczy z mediami żeby nie pokazywać inflacji, covidu, Mejzy, Obajtka, Szydło i pegasusa. Fajna ta zasłona, taka niezbyt skuteczna, a skutkująca kolejnymi protestami i dalszym niszczeniem relacji z USA (no chyba nikt nie będzie mówić, że Jankesi byli dogadani na tę akcję żeby wspólnie z PiS ukrywać inflację w Polsce xD).
Albo, że niby Duda miał odbudować swój autorytet, że niby jest niezależny. Ale przed kim i po co miał to robić? Przecież on w kolejnych wyborach już nie może wystartować.
Specjalnie chwilę po 12 włączyłem TVP Info. Karnowski i Sakiewicz byli totalnie zesrani, miny jak zbite suki (picrel), coś tam pomamrotali 3 minuty, że to zła decyzja, po czym ściągnęli ich z anteny i od tej pory nie powiedzieli o sprawie ani słowa. Pożar w burdelu.
Na Twitterze jeszcze gorzej. Wszystkie trollkonta PiS zgodnie jadą po Dudzie, a nawet z oficjalnych profili Solidarnej Polski płynie przekaz jakby szykowali się do wyborów.
#bekazpisu #tvpis #lextvn #bekazprawakow #bekazkonfederacji #oswiadczenie #polityka
@MarianoaItaliano: Uuu, to potężny temat zastępczy.