Wpis z mikrobloga

najgorszym grzechem nowego #matrix jest przekreślenie slowa BUNT i zastąpienie go przez Konformizm

w ostatniej scenie:

nie jestem fanem teorii spiskowych, ale wierzę, ze historie wplywają na ludzkie postrzeganie swiata i mogą nimi sterować ( za przykład moze posluzyc ksiega bajek pod tytulem BIBLIA)

Tak więc nie mogę uwierzyć ze Wachowska i Warner Bros nakręcili film, i dopuścili do sytuacji, ze film jest w wersji HD w necie dostepny dla każdego w dniu premiery..
Tu chodzilo tylko o zasięg, i dosiegnięcia nawet takiego skąpca jak Ja z przesłaniem pt. "opór jest daremny bo i tak bedzie inna wersja kontroli, dostosuj się i poporzadkuj, to świat bedzie lepszy "

Tylko nie wiem czy dotyczy to Covid czy bardziej "You will own nothing and you will be happy" czy moze te tematy sa ze soba polaczone..

cala reszta filmu to jest nonsens o ktorym nie bede mowil nic nawet bo zal straconego czasu

boje sie o przyszłość, bo zbyt duży nacisk zaczyna być z góry na podporzadkowywanie się
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

opór jest daremny bo i tak bedzie inna wersja kontroli, dostosuj się i poporzadkuj, to świat bedzie lepszy

@elo_: boisz się o przyszłość a mimo wszystko chcesz r----------ć ład i porządek? Zapamiętaj sobie jedno - lepiej już było.
  • Odpowiedz
@elo_: Nie mówili wprost że nie jest możliwa rewolucja na jaką liczyli, nie mówili nic o niewyciąganiu ludzi, właśnie obejrzałem film.

Z Konformizmem akurat się częściowo zgadzam.
  • Odpowiedz