@UlanyKrul światłowód 600, podłączony do rozdzielki, skąd pewnie utp5 do routera który od pięciu lat nie widział aktualizacji, a na koniec wszystko po 2.4 wifi na telefon i dziwisz się że jest mała prędkość?
@mowilemzewroce: po prostu plejak to syf gargantuiczny i dropy do 2 mega z 600 to żart, bardziej stabilna jest mobilka na zadupiu kiedy w pobliski bts walą pioruny
@UlanyKrul: od kiedy test robiony z telefonu jest miarodajny... Jak chcesz już sprawdzać prędkości internetu to tylko przez laptopa/komputer i po KABLU bez pośrednio do routera... Wtedy będzie oczywiste że jeśli są jakieś spadki to z ich winy...
@UlanyKrul: tez sie zastanawiam nad Play z jakiej czesci Polski jestes? i jaki masz ping np do serwera 85.114.136.150? moglbys podeslac screeny z winmtr
@NicVan2010: trzeba być solidnie odklejonym żeby wmawiać sobie ze spadek z 600 do 2 to wina WiFi gdzie w lapku karta sieciowa puszcza mi do 1000 a poniżej dałem test że bez problemu na telefonie wyciąga powyżej 500
@SpoconyNalesnik: w zasadzie najmniejszy ping jaki miałem to koło 25ms, aczkolwiek teraz już nie jestem w stanie zrobić testów bo dawno już nie mam internetu od nich.
Donald dla pana dewelopera wszystko. Wrzutka w ustawie o usuwaniu skutków powiedzi zmniejszy liczbe miejsc a wiec zwiekszy przestrzeń pod zabudowe. W gratisie czestsze parkowanie na trawnikach, gestsza zabudowa i ciemniejsze mieszkania. Brawo!
#play
Jak ruter mam od miesiąca na nowej umowie i zaktualizowany na 5Ghz xD
Jakby pozbierać prędkości robiąc testy co 10 minut to wyszłaby fala sinusoidalna.
Dla mnie nie ma sensu taki test bo i tak z internetu korzystam tylko przez WiFi a po drugie nawet nie mam urządzenia z rj45
Podeślę wszystko jak od rodziny wrócę