Wpis z mikrobloga

@Mucholep: Najlepiej nie mieć żadnych wymagań i cieszyć się serwowanym gównem, bo koło logiki to ten serial nawet nie stał.

Brak zgodności z książkami boli, zwłaszcza fanów, ale oczywiście lepiej mieć to w dupie. Serial łączą z sagą tylko imiona bohaterów, a ogólny poziom tego "dzieła" to dno, bo inaczej tego się określić nie da.

Począwszy od doboru aktorów, gdzie praktycznie żaden nie pasuje do granej przez siebie roli, przez słaby
@LegoBatmanRules: Książki nie czytałem, za gówniaka się od niej odbiłem i nigdy nie zrobiłem ponownego podejścia. Gier nawet na oczy nie widziałem, ba mój kuzyn z Niemiec jest ich wielkim fanem, ale jest takim idiotą że do dziś myśli że go okłamuję mówiąc że to Polska gra na podstawie polskiej książki xD

Ale do sedna, serial udało mi się obejrzeć przy drugim podejściu. Podobał mi się, ale fakt ja nie miałem
Może tylko Ciri mnie boli bo swego czasu bardzo dużo costplayerek przerabiało tę postać i udawało im się świetnie i wyglądały o niebo lepiej niż ten mały wypłosz.

@WOiOwnik: tylko weź pod uwagę, że w momencie, w którym serial jest teraz to ciri jest właśnie "małym wypłoszem", a cosplayerki trzaskały ciri młodą seksowną kobietkę z gier :P.
Począwszy od doboru aktorów, gdzie praktycznie żaden nie pasuje do granej przez siebie roli, przez słaby scenariusz, złe oświetlenie, złą scenografię, charakteryzację (hej Ciri z Żabki xD), słabą grę aktorską i beznadziejne dialogi otrzymujemy obraz, który po prostu ciężko się ogląda, ten serial wręcz odrzuca.

@LegoBatmanRules: a mi się podoba gra aktorska, pasują do swoich ról, scenariusz jest dobry, oświetlenie i scenografia też, charakteryzacji Ciri nic nie zarzucę, aktorzy grają dobrze.
Może tylko Ciri mnie boli bo swego czasu bardzo dużo costplayerek przerabiało tę postać i udawało im się świetnie i wyglądały o niebo lepiej niż ten mały wypłosz.

@WOiOwnik: tylko weź pod uwagę, że w momencie, w którym serial jest teraz to ciri jest właśnie "małym wypłoszem", a cosplayerki trzaskały ciri młodą seksowną kobietkę z gier :P.

@Yahoo_: Masz w sumie racje Mirku ( ͡° ʖ̯ ͡°