Wpis z mikrobloga

• 9
Mamy rok 2021. Umiemy już budować roboty praktycznie w stu procentach potrafiące imitować mimikę człowieka, niebawem pierwszy załogowy lot na Marsa, jesteśmy o krok od wynalezienia leku na HIV i raka... tymczasem soniarze nadal muszą robić zdjęcia swoim telewizorom aby pochwalić się swoimi kolekcjami, bo Pan Sony nie potrafił zaimplementować na konsoli przycisku Print Screen xD (przypominam że mówimy tu o sprzęcie za ponad 3K złotych) ( )

To już nawet ten pogardzany przez wszystkich, biedny "kuzyn z Podlasia", czyli amerykański microsoft, potrafił rozwiązać ten problem i tam screeny z gier trafiają prosto do aplikacji na nasze komórki. A stąd już gdzie tylko zechcemy. Discord, fora, wykop, etc..

I znów 1:0 dla Microsoftu. Kurde, tak zaczynam się zastanawiać czy jest choć jedna płaszczyzna w której Sony jest lepszy? Bo z tego co widzę obserwując rynek konsol, Xboxy w tej generacji rozkładają japońców na łopatki w każdym możliwym aspekcie. Ach zapomniałbym - Ekskluziwy. W tym roku jest ich 4, na rok 2022 zapowiedziano tylko 2. XD i tutaj należy zadać sobie bardzo ważne pytanie, czy dla tych pięciu gier warto w ogóle kupować ta konsolę? ¯_(ツ)

Na te i inne pytania odpowiemy w najbliższym wpisie z serii #wojnykonsolowe xD

#ps5 #ps4 #xbox #gry #konsole dw #pcmasterrace
daeun - Mamy rok 2021. Umiemy już budować roboty praktycznie w stu procentach potrafi...

źródło: comment_1639591005c9KgswuRrqKcfT3AE11GY7.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@MisPluszowyZWadaWymowy ja to wszystko wiem misiu. Mam oba tosterki.

Sony : screen w grze i menu. Wysylka na usb albo Twitter
Xbox : screen tylko w grze, komfortowa wysyłka do apki na fon.

Każdy z tych rozwiązań ma wady i nie jest idealne, ale mimo wszystko to xbox ma lepiej. W końcu najczęściej screenuje fajne momenty w grach niż w menu ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mockingbird_
@dawid-adamsky właśnie. Dla gier, i jeśli na jednej szali postawisz te kilka ekskluziwow od sony, a na drugiej kilkadziesiąt tytułów AAA które dostaniesz w ramach GPU, to ta szala i tak przechili się na stronę MS. Podlicz sobie koszta tych gier. Wole ogrywać za darmo i sprawdzać na bieżąco fajne giereczki typu IT takes two czy Halo niż zamykac się w świecie ekskluziwow sony z kilkoma tylko tytułami xDDD
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Ayessare nie przesadzaj. Fajny lekki bajcik pisany z dużym poczuciem humoru i dystansem do siebie. Wprost idealny żeby napić się kawki i parsknąć śmiechem. Myślę że po prostu soniarze są już zmęczeni i oddają ten pojedynek bez walki. W sumie się im nie dziwie. Od kilku dni masakrowani są merytorycznymi argumentami i nie bardzo mają się jak z tego wybronić xD ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Ayessare jeden rabin powie ze tak, drugi że nie. Mi bardziej pasuje formuła mikrobloga bo dyskusja odbywa się publicznie. Chociaż w sumie to sam już nie wiem czy mi sie to uda bo to forum i tak umiera. (,)
  • Odpowiedz
@daeun: w obu przypadkach dyskusja jest publiczna, jedyna różnica że tu możesz liczyć że niepowiązany "target" czasem zobaczy co napisałeś ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz