Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +173
katarzyn-raz-dwa +12
Postanowilam przeczytać lektury szkolne od nowa.
Właśnie skonczylam Kamienie na szaniec. Wiem, ze jest sporo kontrowersji wokół, ale mnie kompletnie zmiazdzyla (czytana ostatni raz 15 lat temu).
Zabrałam się za Wesele Wyspiańskiego, z racji ze mieszkam blisko.
Jak sądzicie, co nastepne?
#ksiazki #lektury
Właśnie skonczylam Kamienie na szaniec. Wiem, ze jest sporo kontrowersji wokół, ale mnie kompletnie zmiazdzyla (czytana ostatni raz 15 lat temu).
Zabrałam się za Wesele Wyspiańskiego, z racji ze mieszkam blisko.
Jak sądzicie, co nastepne?
#ksiazki #lektury
To już nawet ten pogardzany przez wszystkich, biedny "kuzyn z Podlasia", czyli amerykański microsoft, potrafił rozwiązać ten problem i tam screeny z gier trafiają prosto do aplikacji na nasze komórki. A stąd już gdzie tylko zechcemy. Discord, fora, wykop, etc..
I znów 1:0 dla Microsoftu. Kurde, tak zaczynam się zastanawiać czy jest choć jedna płaszczyzna w której Sony jest lepszy? Bo z tego co widzę obserwując rynek konsol, Xboxy w tej generacji rozkładają japońców na łopatki w każdym możliwym aspekcie. Ach zapomniałbym - Ekskluziwy. W tym roku jest ich 4, na rok 2022 zapowiedziano tylko 2. XD i tutaj należy zadać sobie bardzo ważne pytanie, czy dla tych pięciu gier warto w ogóle kupować ta konsolę? ¯_(ツ)/¯
Na te i inne pytania odpowiemy w najbliższym wpisie z serii #wojnykonsolowe xD
#ps5 #ps4 #xbox #gry #konsole dw #pcmasterrace
Sony : screen w grze i menu. Wysylka na usb albo Twitter
Xbox : screen tylko w grze, komfortowa wysyłka do apki na fon.
Każdy z tych rozwiązań ma wady i nie jest idealne, ale mimo wszystko to xbox ma lepiej. W końcu najczęściej screenuje fajne momenty w grach niż w menu ( ͡º ͜ʖ͡º)
@dawid-adamsky właśnie. Dla gier, i jeśli na jednej szali postawisz te kilka ekskluziwow od sony, a na drugiej kilkadziesiąt tytułów AAA które dostaniesz w ramach GPU, to ta szala i tak przechili się na stronę MS. Podlicz sobie koszta tych gier. Wole ogrywać za darmo i sprawdzać na bieżąco fajne giereczki typu IT takes two czy Halo niż zamykac się w świecie ekskluziwow sony z kilkoma tylko tytułami xDDD