Aktywne Wpisy

freedomseeker +69
Stołówka u Chłopaków na ul. Karolkowej w Warszawie daje piękny przykład patriotyzmu i szacunku dla Bohaterów. 👏👏👏
#warszawa #powstaniewarszawskie #ciekawostki
#patriotyzm
#warszawa #powstaniewarszawskie #ciekawostki
#patriotyzm
źródło: temp_file2607618475795998591
Pobierz
Koniorro +211
#remontujzwykopem #heheszki #zonabijealewolnobiega Różowa ostatni cisnęła mnie o nową kabinę prysznicową, bo stara łatała i przeciekała. Patrzyłem za czymś nowoczesnym, niestety wszystko jakieś takie niestabilne i zaraz by się rozleciało. Nie mogłem znaleźć nic ciekawego, wszystko takie cienkie plastikowe dziadostwo albo wszystko ze szkła, czego obawiałbym się przy dzieciach. Wieczorem gdy dzieci usypiały skoczyłem do garażu na piwko, i nagle w moich oczach zrodził się plan
źródło: temp_file2077871497460784408
Pobierz

Czas na relację
Moim mikołajem został pan BHP-owiec, mirek @jalop
Najpierw straszył mnie w anonimowych wiadomościach, że ciężko trafił, że nie ma pomysłów, aż mu trochę współczułam xD Okazało się, że mamy kilka rzeczy wspólnych, a skompletowanie pomysłów zajęło mu 3 dni
A cóż znalazłam w środku? Ano tak:
- kalendarz książkowy - czyli atrybut korpo-biurwy. Ale nie taki zwyczajny, tylko z wygrawerowanym cytatem z jednego z moich ulubionych serialem " Twin Peaks"
- mapka zdrapka Tatr. Widziałam już takową niejeden raz i zastanawiałam się nad zakupem. Teraz już nie muszę. Wieszam tymczasowo na tablicy, a jak już przejdę wszystkie szlaki, to oprawię w ramkę i zawieszę w jakimś czcigodnym miejscu.
- foremka do pieczenia ciasta. W opisie wspominałam o kulejących u mnie talentach kuchennych. Przedmiot ten będzie służył nie tylko jako motywator do podjęcia walki w kuchni, ale zostanie użyty w akcji przynajmniej raz. Aj promys ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- książka "Zapomniane miejsca Małopolski-Kraków i okolice" - lubię odwiedzać różne nietypowe miejsca, mniej znane lub całkiem zapomniane, więc książka trafiona idealnie. Złożę sprawozdanie z odbytych wizyt w tych miejscach
- druga książeczka - tym razem kolorowanka. Taka z kwiatkami.
- kostka Rubika - nigdy chyba nie miałam. Przyda się do ćwiczenia szarych komórek, zdegenerowanych nadmiernym czytaniem wykopu.
- do tego wszystkiego zapas kawusi, herbaty i różnych słodyczy. Tutaj będę miała okazję poćwiczyć silną wolę, aby nie zjeść wszystkiego w 2 dni.
Dziękuję jeszcze raz swemu darczyńcy za przemyślane prezenty i ich przygotowanie. Było mi bardzo przyjemnie być Twoim odbiorcą. Mam nadzieję, że ze swojej paczki będziesz równie zadowolony. No i zapraszam w okolice grodu Kraka, jak najbardziej!
Na marginesie jeszcze dodam do wszystkich czytających: co prawda nie udzielam się na tagu wykopaki, ale śledzę na bieżąco i morda mi się wciąż uśmiecha. Umilacie grudniowe wieczory jak mało co. Miło poczytać i pooglądać, jak ktoś robi coś miłego dla innego i to całkiem bez powodu :-)
#wykopaka #pokapake
źródło: comment_1639588145XdBSCvl5SoLZHR3Roi4yRP.jpg
Pobierzźródło: comment_163958894743ZqShGeHv7NtMZeVCBb4N.jpg
Pobierzźródło: comment_1639589084lHYlzhMUNLPY7XGxd6qTX4.jpg
Pobierz@starsi_panowie: Widziałam gdzieś kiedyś, że jest taka seria, jak poczytasz, to daj znać, czy warto kupić.
Czy dałaś radę rozszyfrować list?
@starsi_panowie: Dwie strony więcej i byłyby hieroglify (: Nie jestem BHP-owcem jakby ktoś pytał :)
źródło: comment_1639600065OoFNBKzYJmuUpzeJWbV98Y.jpg
Pobierz@Zielczan: pochwalisz się swoją mapką?
źródło: comment_16396751095mbGKJmu6DCmYt1I3sl80h.jpg
Pobierzźródło: comment_1639746665QuDIpdOQz199kbDBasyjwN.jpg
PobierzJa jeszcze nie znam swojej skali trudności, bo za mało złaziłam, ale na Kościelec nie będę się na razie porywać.
źródło: comment_1639773892o5VLuQRygh8NDIsU7viTds.jpg
PobierzMoże uda mi się kiedyś siostrę zaciągnąć, bo sama się trochę cykam