Wpis z mikrobloga

Dostałam pakę. Wykopakę ( ͡ ͜ʖ ͡)
Czas na relację

Moim mikołajem został pan BHP-owiec, mirek @jalop
Najpierw straszył mnie w anonimowych wiadomościach, że ciężko trafił, że nie ma pomysłów, aż mu trochę współczułam xD Okazało się, że mamy kilka rzeczy wspólnych, a skompletowanie pomysłów zajęło mu 3 dni

A cóż znalazłam w środku? Ano tak:
- kalendarz książkowy - czyli atrybut korpo-biurwy. Ale nie taki zwyczajny, tylko z wygrawerowanym cytatem z jednego z moich ulubionych serialem " Twin Peaks"
- mapka zdrapka Tatr. Widziałam już takową niejeden raz i zastanawiałam się nad zakupem. Teraz już nie muszę. Wieszam tymczasowo na tablicy, a jak już przejdę wszystkie szlaki, to oprawię w ramkę i zawieszę w jakimś czcigodnym miejscu.
- foremka do pieczenia ciasta. W opisie wspominałam o kulejących u mnie talentach kuchennych. Przedmiot ten będzie służył nie tylko jako motywator do podjęcia walki w kuchni, ale zostanie użyty w akcji przynajmniej raz. Aj promys ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- książka "Zapomniane miejsca Małopolski-Kraków i okolice" - lubię odwiedzać różne nietypowe miejsca, mniej znane lub całkiem zapomniane, więc książka trafiona idealnie. Złożę sprawozdanie z odbytych wizyt w tych miejscach
- druga książeczka - tym razem kolorowanka. Taka z kwiatkami.
- kostka Rubika - nigdy chyba nie miałam. Przyda się do ćwiczenia szarych komórek, zdegenerowanych nadmiernym czytaniem wykopu.
- do tego wszystkiego zapas kawusi, herbaty i różnych słodyczy. Tutaj będę miała okazję poćwiczyć silną wolę, aby nie zjeść wszystkiego w 2 dni.

Dziękuję jeszcze raz swemu darczyńcy za przemyślane prezenty i ich przygotowanie. Było mi bardzo przyjemnie być Twoim odbiorcą. Mam nadzieję, że ze swojej paczki będziesz równie zadowolony. No i zapraszam w okolice grodu Kraka, jak najbardziej!

Na marginesie jeszcze dodam do wszystkich czytających: co prawda nie udzielam się na tagu wykopaki, ale śledzę na bieżąco i morda mi się wciąż uśmiecha. Umilacie grudniowe wieczory jak mało co. Miło poczytać i pooglądać, jak ktoś robi coś miłego dla innego i to całkiem bez powodu :-)

#wykopaka #pokapake
s.....e - Dostałam pakę. Wykopakę (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Czas na relację 

Moim mikołajem zo...

źródło: comment_1639588145XdBSCvl5SoLZHR3Roi4yRP.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zielczan: jak to, w internecie piszą, że trudny. Polski Matterhorn i w ogóle ( ͡ ͜ʖ ͡)
Ja jeszcze nie znam swojej skali trudności, bo za mało złaziłam, ale na Kościelec nie będę się na razie porywać.
  • Odpowiedz
@starsi_panowie: nieprawda, polski Matterhorn to jest z wyglądu, sama góra jest prosta, chociaż fakt, że bardziej techniczna niż przeciętny szlak. W ten wrzesień wchodziłem na Zawrat od Gąsienicowej i to narazie najtrudniejszy szlak na jakim byłem, ale jednocześnie najwięcej frajdy tam miałem. :D
  • Odpowiedz