Aktywne Wpisy
Wytłumaczcie mi czemu ludzie kupują szeregówki, albo bliźniaki.
Tyle jest tu naśmiewania się z patodeweloperki mieszkalnej, a nikt się nie śmieje z tych potworków typu yebnięty na środku pola, na zadupiu bliźniak, gdzie każdą połowę kupią obcy sobie ludzie i będą na siebie skazani w tej intymnej atmosferze, dużo bardziej niż w bloku mam wrażenie.
Pełno tego się nasrało ostatnimi czasy.
Jadę na takie zadupie do swojego dentysty i mijam coraz więcej
Tyle jest tu naśmiewania się z patodeweloperki mieszkalnej, a nikt się nie śmieje z tych potworków typu yebnięty na środku pola, na zadupiu bliźniak, gdzie każdą połowę kupią obcy sobie ludzie i będą na siebie skazani w tej intymnej atmosferze, dużo bardziej niż w bloku mam wrażenie.
Pełno tego się nasrało ostatnimi czasy.
Jadę na takie zadupie do swojego dentysty i mijam coraz więcej
patryqo +494
To jest normalne? U was też? Bo mi sie już pierodoli od tego #rownouprawnienie i nie wiem co jest normalne a co nie(╯°□°)╯︵ ┻━┻
#kiciochpyta #dzienkobiet #pracbaza #pieklokobiet
#kiciochpyta #dzienkobiet #pracbaza #pieklokobiet
tylko że jego przepowiednie nic nikogo nie kosztują. A nagonka deweloperów i kłamanie ludzi w żywe oczy o kończących się mieszkaniach ,funduszach, wiecznym wroscie i wpychanie ludzi w polapki kredytowe już tak.
@mickpl ma dużo racji i gdyby nie ludzka glupota przez owczy pęd (podczas zerowych stóp) po mieszkania ze strachu przed wzrostami dało taki efekt.. Mick myślał że podniosą stopy bo rosła inflacja. I bylo by tak jak mówił. A RPP jak inne kraje chcialo utrzymać gospodarke kosztem inflacji. Z tad to przesunięcie w czasie..
Znam ludzi którzy brali kredy bo drożały materialy a jak wiecej ludzi było stać na zakupy to materialy szły w górę i tak koło się zamyka. Zobaczycie ile domów będzie stało w surowym stanie jak podniosą stopy.
To kredyciarze, kredyciarzom zgotowali ten los..
#nieruchomosci #ekonomia
@kiedysniebylembordo: wskaz mi taka osobe, serio. raz - na wykopie dominuje poglad dalszych wzrostow (awangarda spadkowa, do ktorej pozwalam sobie siebie zaliczyc, jest dosc glosna, ale w mniejszosci, co moze powodowac bledne postrzeganie).
Jezeli ktos opieral opinie tylko na wykopie (w tej czy innej sprawie), niemajac wlasnego zdania i nieprzeprowadzajac wlasnej analizy - no to pozostaje pogratulowac
Co wiecej - wydaje mi sie, ze dopiero teraz, wraz z podwyzkami stop, robi sie rynkowi nieruchomosci sprawdzam (co uwzglednia tez w sobie covid)
W miarę normalizacji polityki monetarnej - tani kredyt okazuje się być jeszcze droższym niż przed pandemią, a realne zyski okażą się stratą.
To co zostało zaś osiągnięte, to zwiększenie puli mieszkań których redystrybucje będzie można zrobić w dalszym kroku, czego jeszcze nie widzimy ale co prędzej czy później nastąpi.
Nope, chwilowo zaczęła być większa równowaga, ale przez cały wczorajszy rok i w zasadzie od początku pandemii najbardziej plusowane i wykopywane były znaleziska i komentarze frakcji spadkowej. Chyba, że coś z tymi plusami było nie tak? ;)
@rowerowyrajd: (ಠ‸ಠ)
W pozostalym zakresie - nie, absolutnie. Po prostu nie wierze w ten mit, ktory powielasz o tych mitycznych wstrzymujacych sie.
mit, że niby nie ma ludzi co kiszą kasę i czekają z zakupem licząc że jebnie?
Hm...
@kiedysmialemtubordo:
@bezsensutenwykop: ile setek miliardów złotych wyniosła tarcza PiSowska od czasu publikacji tego postu przez mick?
Komentarz usunięty przez autora
Nadejdzie moment, kiedy będą chcieli zrobić redystrybucje nie tyle pieniędzy, tylko mieszkań i ten moment nadchodzi wielkimi krokami wraz z nadchodzącymi wyborami.
@rowerowyrajd: Ale to on dzwoni
Ma. Tyle że problem polega na tym, że on kwartał kwartał ma wiąż te same racje, w którym ma racje i od kilkudziesięciu kwartałów #!$%@? z tego wynika.
@bezsensutenwykop: a pisał to przed wydrukowaniem kilkuset milardów złotych przez PiS, dziecinnie proste dla każdego który rozumie podstawy ekonomii