Wpis z mikrobloga

Skończyłam 3 sezon #sukcesja #succession #hbogo i to była przepiękna psychologiczna jatka. Zaskakujące że jakiś serial jest w stanie zainteresować mnie losami giga-bogatych dzieci przywileju i nepotyzmu, ale to jak oni nawalają się po władzę jest fascynujące.
Ostatecznie Logan woli sprzedać firmę niż oddać ją pod stery któremuś z dzieci; jednocześnie rodzeństwo Roy z ich podejściem "CEO of Waystar mi się po prostu należy" jest xDDD. W tej grze nikt nie zasługuje na zwycięstwo, wszyscy są chciwymi narcyzami, dodatkowo dzieci Logana są kompletnie skrzywione jego tyranią. Ogląda się ten spektakl doskonale. Do tego wyrachowany ruch Toma na końcu?? Poezja.
koteria - Skończyłam 3 sezon #sukcesja #succession #hbogo i to była przepiękna psycho...

źródło: comment_1639393390WmPWM471tH7PTaZij1qccZ.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@koteria: To jest kurde trochę taka Rodzina Borgiów na sterydach, gdzie książęta walczą między sobą o przejęcie władzy. Poprzebierać ich w historyczne wdzianka, zmienić język i pasowałoby do jakiegoś włoskiego księstwa z 1505 r.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@gobi12 o przypomniałeś mi jaką perełką był serial Rodzina Borgiów i został skasowany po 3 sezonie (,) ale tak intrygi tam też były przednie
  • Odpowiedz
@koteria:
""How does it serve my interest?" wypowiedziane przez Gerri to według mnie jedna z najzimniejszych kwestii w tym serialu, a to osiągnięcie, bo jak wszyscy wiemy w Sukcesji było ich mnóstwo. Roman właśnie zdał sobie sprawę jak działa człowiek, który w takim środowisku zdołał utrzymać się u boku władzy przez tyle lat.
  • Odpowiedz
@wjtk123: Tak Gerri to ciekawa postać, myślę że w pewien sposób troszczyła się o Romana ale wiedziała że poparcie go oznaczałoby jej koniec. Roman naiwnie wierzył że może na nią liczyć ponad zimną kalkulację korzyści, ale wydaje się że rodzeństwo może już liczyć tylko na siebie jeśli chcą przechytrzyć Logana
  • Odpowiedz
Poprzebierać ich w historyczne wdzianka, zmienić język i pasowałoby do jakiegoś włoskiego księstwa z 1505 r.

@gobi12: Nie wiem czy to zarzut czy po prostu spostrzeżenie. Faktem, jest, że od tysięcy lat dużo się nie zmieniło jeśli chodzi o te sprawy i dlatego lektury omawiane w szkole z punktu widzenia problemów i rozterek człowieka są cały czas aktualne.
  • Odpowiedz