Wpis z mikrobloga

witajcie zmotoryzowani. Poszukuje auta do 10 kafli. z naciskiem na niskie spalanie i lepiej kleczacy diesel. Najbardziej przykulo moje oko Opel Asta/Vectra , Mercedes c 180/200 nawet Toyota Celica lub wynalazek coupe/hatchback. Cos powyzej 100 koni

Jezdzilem golfem 4 tdi 1.9 101km i mialem spalanie na poziomie 4 - 5,5L a to co teraz widze to trzeba sikac do baku.

Pomocy
#motoryzacja #opel #mercedes #samochody
  • 11
@Pangia: troche zaluje srzedazy golfiny ale zostalo 10 tysi do wymiany rozrzadu ( komplet , nie sam paseczek) i oleju i sprzeglo powoli szurało. wiec naprawy by sie skumulowaly to wolalem te pieniadze dolozyc do kupna nowego auta
@BeKa_MaX: Kup pan Vectrę C 1.9 CDTI i gitary pan nie zawracaj. 2.0 omijaj bo to konstrukcja Opla, 1.9 to silnik fiata. Bier Vectrę w liftbacku bo fajnie wygląda. Niestety Vectra ciężka jest za to dużo miejsca w środku.
@vieniasn: no wiem ze wymiana pakietu startowego jest mila widziana , ale przy zakupie auta mialem rachunki i ksiazke serwisowa. wystukalem tam 30 tysi km w ponad rok i zostala 10tys na rozrzad

@pablo_see: wlasnie jest pare egzemplarzy ktore widzialem na olx od handlarzy januszy a prywaty to rdza wychodzi az mila. golfa tez reanimowalem bo ruda na progach jadla go
@BeKa_MaX: daj spokój z oplem i ich ultra nie wygdymi fotelami. Kto im projektował oparcie to nie mam pojęcia.
Z aut które sam aktualnie mam, to polecam c5 z 2.0HDI. Jak kupisz dobrze to będziesz zadowolony.
sam szukałem aut w podobnym zakresie cenowym i dieslu. Tyle że chciałem jeszcze w automacie. Więc jak coś to do wyboru masz jeszcze skody octavie, może nawet superby z 1.9 no i a4b5 czy a3