Wpis z mikrobloga

W końcu udało mi się wykombinować, jak ustawić poprawnie linię łańcucha po konwersji na #ebike
Zamiast kupować trzecią już kasetę i łańcuch, znalazłem regulowaną przejściówkę na jedną zębatkę i całkowicie usunąłem wózek biegów na rzecz napinacza.
Póki co łańcuch nie przeskakuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rower #bafang
I-____-I - W końcu udało mi się wykombinować, jak ustawić poprawnie linię łańcucha po...

źródło: comment_1639003187oPGMl7xo5eRPBtTsDChW6s.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Poldek0000: chodziło pewnie o linię łańcucha. Ja miałem 11 rzędów z tyłu i na łańcuch szły zbyt duże siły pod dziwnymi kątami w stosunku do przedniej zębatki.
Miałem kilka kaset zanim straciły zęby i najmniejsze 3 są ubijane najszybciej. Środek działał zawsze dopóki łańcuch się nie rozciągnął. Na największych zębatkach oryginalny napinacz nie dawał rady, przy 48T z przodu.
Więc ta regulowana piasta pozwala mi ustawić zębatkę właśnie na środek
  • Odpowiedz
@I-____-I: a i pamietaj ze to tylko 02 a nie hd, tam jest nylonowe kolo zebate. biegi sa po to by odciazyc silnik a ty jezdzisz na 700c wiec zembatke z przodu powinienes miec ze 42 a pewnie masz ze 44-48 zeby bylo szybko bo w koncu "trekingowy-kolazowka"

jadac pod gore (ch wie moze mieszkasz na plaskim terenie to spoks) na 1 zembatce albo bedziesz musial pedalowac na maxa albo
  • Odpowiedz