Aktywne Wpisy
Nigirium_Ignis +1371
Dzisiaj uratowałem człowiekowi życie! Na zakładzie w pracy kolega około 50 lat padł blady jak ściana i jako jedyny potrafiłem robić resuscytację. Robiłem ją do przyjazdu karetki, patrząc na jego bladą, wykrzywioną i oplutą przez samego siebie twarz. Myślałem, że to już jego koniec. Sam zarządziłem wszystkim, bo wszyscy spanikowali. Dowiedziałem się przed chwilą, że będzie żył, a do tego czasu nie mogłem się pozbierać. Pamiętajcie drogie wykopki, że warto posiadać taką
fundacjawosp +494
❤️ 32. Finał WOŚP zagra w niedzielę, 28 stycznia 2024 roku! Gramy pod hasłem „Płuca po pandemii. Gramy dla dzieci i dorosłych!”, a tegorocznym motto zbiórki jest „Tu wszystko gra OK!”. W tym roku centrum Letniej Zadymy w Środku zimy znajdzie się w nowym miejscu — na Błoniach PGE Narodowego w Warszawie!
❤️ Tegoroczny Finał dedykowany będzie zakupowi sprzętu do diagnozowania, monitorowania i rehabilitacji chorób płuc pacjentów na oddziałach pulmonologicznych dla dziec
❤️ Tegoroczny Finał dedykowany będzie zakupowi sprzętu do diagnozowania, monitorowania i rehabilitacji chorób płuc pacjentów na oddziałach pulmonologicznych dla dziec
Mirki i Mirabelki pracujący jako #inzynier. Zapraszam do wypełnienia ankiety.
Jako inżynier zarabiam netto [zł]:
Bo jeśli UoP:
- koszt pracodawcy,
- brutto,
- netto.
Dostajesz na konto netto i masz do wydania netto.
Na B2B:
- koszt pracodawcy = brutto (netto + VAT),
- netto,
- netto netto ("na rękę").
Dostajesz na konto brutto, sam płacisz VAT, zostaje ci netto, sam płacisz podatek dochodowy, zostaje ci netto netto. Dopiero to możesz wydać.
@mk321: chyba logiczne, że chodzi o to co możesz wydać xd
Może rozliczasz się z żoną, to będziesz miał więcej na rękę. Może na B2B coś kupiłeś i wrzuciłeś w koszty, to będziesz miał więcej na rękę.
Ale według mnie to się nie powinno liczyć. To że rozliczasz się z żoną, to tylko dodatkowy bonus. Jak coś kupiłeś w koszty na firmę,