Wpis z mikrobloga

@diway: Spoko, para wodna powinna sobie uciekać a nie być zatrzymywana w środku garnka, dlatego taka siatka za 5-10zł to jest idealna do tego ;) Spróbuj sobie zrobić z taką siatką to zobaczysz, że popcorn jest większy, bardziej puszysty i mniej twardy. Jestem fanatykiem popcornu, przerobiłem już chyba wszystkie sprzęty i metody :D
  • Odpowiedz
@NikczemnyJudasz: mam taka siatke, ale do tego nie uzywalem i moze to byc prawda, bo czesto sie mi skrapla woda na pokrywce i popcorn co uderza o nią robi sie lekko mokry co jest obrzydliwe
  • Odpowiedz
@DelicjeSzampanskie: Hmm, ja robie to mniej więcej tak:

- najpierw daje tłuszcz olej slonecznikowy/masło klarowane zależy ile robisz to z czasem wyczujesz ile potrzeba (jeżeli to masło klarowane można dać więcej) tak żeby potem każde ziarenko potem było oblepione nieźle tłuszczem.

- Rozgrzewam patelnie, daje 3 testowe ziarenka i czekam aż one
  • Odpowiedz