Aktywne Wpisy
Tulky +49
W wpisie napisałem, że jako 27-latek spotykam się z 16-latką. W komentarzach oczywiście fala oburzenia. To teraz napiszę jak to wygląda z mojej perspektywy.
*1. Jak się poznaliśmy?*
Byłem na imprezie z okazji 25 urodzin mojej koleżanki. Byli tam zarówno jej znajomi jak i rodzina. Wiadomo, jak jest. Trochę wypiłem i po prostu strasznie chciało mi się tańczyć. Zapraszałem dziewczyny w moim wieku do tańca i po 1-2 tańcach wracały do stołu,
*1. Jak się poznaliśmy?*
Byłem na imprezie z okazji 25 urodzin mojej koleżanki. Byli tam zarówno jej znajomi jak i rodzina. Wiadomo, jak jest. Trochę wypiłem i po prostu strasznie chciało mi się tańczyć. Zapraszałem dziewczyny w moim wieku do tańca i po 1-2 tańcach wracały do stołu,
Co wybierasz
- Wybieram 16-letnią Bachledę-Curuś 77.6% (945)
- Wybieram 30-letnią Bachledę-Curuś 22.4% (273)
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Chcąc wsadzić li ion muszę to zrobić za pośrednictwem modułu ładowania? A jak po prostu wsadziłbym Li ion - wybuchłoby, czy co?
Jeśli ogniwo 18650 ma pojemnosc 6800 mAh to wystarczy ładowarka o mocy 68 mA? Jaka ile maksymalnie voltów może mieć?
#elektronika
Takie ogniwo nie istnieje, to chiński scam.
@7160: głównie z powodu, że mają zupełnie różne napięcia ładowania.
@7160:
no bo inne napięcie, chemia?
@7160:
tak
@7160:
jakie jest napięcie nominalne liiona a jakie nimh?
@dktr:
@Jarek_P:
@PanKracy582:
Wchodzą tam 4 ogniwa ni mh - czyli około 4,8V. Na jednym Li ion świeci równie jasno, więć napiecię by się zgadzało. Muszę tam dawać moduł?
@dktr: Też tak podejrzewam. Zatem jaką moc musi mieć ładowarka?
@PanKracy582:
chemia?
Te do Ni Mh chyba nie mają ograniczników przeładowania i zbytniego wyczerpania. Czy im przeładowanie nie szkodzi?
@7160:
no jednak nie
@7160:
tak
@7160:
tak, napisałem chemia
różnie się zachowują podczas ładowania, różnie pobieraja prąd i się grzeją- od tego zależy 'algorytm' ładowania NiMh
@7160:
mają, oj tak
przeładowanie szkodzi każdemu
@7160: mają tylko w przypadku różnych typów (różnych chemii) algorytmy działają inaczej i inaczej regulują prąd.