Wpis z mikrobloga

@Dzaa88:

Przestraszylem sie i usuwam. Nastepnym razem 3 razy pomysle zanim cokolwiek umieszcze bez zaslaniania twarzy osob ktore w filmie wystepuja..
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@R2rrr: Chciałem kiedyś poprowadzić coś jak profil "AdBuster" na Youtube, tylko sprawdzający jakość obsługi w Polsce. Znam się na tym raczej dobrze i chciałem się podzielić tą widzą z innymi. Są jednak takie obwarowania prawne, że znajomy prawnik odradził mi podobnych przedsięwzięć. Można łatwo narobić sobie syfu.

Nagranie centralki, okablowania systemu monitoringu, kamer czy chociaż jakiejś czujki, może być podpięte pod sabotaż. Nie daj Boże, niech coś im potem zginie
  • Odpowiedz
@Dzaa88: No tutaj niestety można się kłucić. Wystarczająca wydaje się być zgoda domniemana - którą możemy przyjąć, gdy filmowana osoba, mając tego świadomość, nie sprzeciwia się temu wyraźnie. Zależy także co było dokładnie filmowane, czy osoby czy tło na którym się ów osoby znajdowały. Wprawdzie osoba sprzedawcy nie jest uznawana za powrzechnie znaną ale jest w pracy i wykonuje lub powinna wykonywać swoje obowiązki w sposób nie budzący zastrzeżeń. Ale
  • Odpowiedz