Wpis z mikrobloga

Witam specjalistów spod tagu #gotowanie #gotujzwykopem
Sprawę mam: wolnowar vs szybkowar vs multicooker

Chcę sobie coś fajnego sprawić na mikołajki i nie wiem co. Ostatnio myślałem nad jednym z tych trzech urządzeń, mam tylko problem: który?

Charakterystyka mojej osoby w kuchni:
- w kuchni jestem ja i moja różowa
- na święta często zjeżdża się rodzina, niezbyt liczna bo od 4 do 6 osób (+2 w postaci mojego gospodarstwa domowego)
- od poniedziałku do piątku zwykle jem na mieście, bo pracuję od okolic 8 do 17
- jak przychodzę z pracy to czasami też gotuję coś innego na kolację niż chleb z masłem
- w weekendy lubię czasami ugotować coś co wymaga więcej niż pół godziny czasu
- jestem fanem zarówno obiadów jak i ciepłych kolacji
- mój skill w gotowaniu nie jest może perfekcyjny i zawodowy, ale zdecydowanie staram się gotować częściej (i może i lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)) od przeciętnego Polaka w kuchni

- fajnie jakby to urządzenie posiadało funkcję gotowania ryżu, bo czasami mam ochotę na coś z ryżem, albo sushi, albo coś podobnego, ale nie jest to mus, jeśli jedno z tych urządzeń jest IDEALNE ale nie ma funkcji ryżowaru, a drugie jest średnie, ale ma możliwość gotowania ryżu to biorę to pierwsze

I zanim ktoś odpowie: kup wszystkie
Owszem, to byłby najlepszy plan, szczególnie, że nie mam problemu z gotówką, problem jest z tym, że i tak mam milion akcesoriów do kuchni, po co 3 kolejne skoro może być 1? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pytaniedoeksperta #gzw #jedzenie #gadzety
Pobierz
źródło: comment_1638744890AwnLyZ7rTFWinMdruEIq2S.jpg

CO NAJLEPSZE?

• Wolnowar 2.4% (1)
  • Szybkowar 17.1% (7)
  • Multicooker 34.1% (14)
  • Nie znam się, ale lubię głosować 34.1% (14)
  • ZALEŻY... 12.2% (5)

Oddanych głosów: 41

• 4
@niochland: Weź sobie Instant Pot. Masz i szybkowar i wolnowar i ryżowar w jednym. A jakościowo solidny producent. A gdybyś już musiał decydować między szybko a wolnowarem. To zdecydowanie w Twojej sytuacji ten drugi. Zamiast robić coś na szybko wieczorem to nastawiasz sobie rano, i jak wracasz do domu to cieplutkie na Ciebie czeka.
@arinkao: @niochland: ja bym wybrał (i wybiorę) sobie na jakiś prezent niedługo Instant Pot Pro 8l ( ͡º ͜ʖ͡º) Można używać jako szybkowar, wolnowar, ryżowar, jak normalnego garnka (w środku jest "normalny" garnek, który można postawić na kuchence"), no cudo ( ͡º ͜ʖ͡º) Mnóstwo funkcji i regulacji.