Wpis z mikrobloga

@Artktur: Polska się rozwija wbrew obiegowej opinii ( mniemy tylko nadzieje ze nastąpi tylko nagły zwrot) ! Francja i Hiszpania to chyba zwija żagle . Paryż , Madryt ciągną ogromne kraje trochę słabo . Niderlandy tez widać ze dają rade
  • Odpowiedz
@Artktur to raczej oznacza że mamy mnóstwo zmarnowanego terenu przy jednak dość niskiej gęstości zaludnienia. Brak planowania przestrzennego i dzika suburbanizacja się kłania. Polski chłop pańszczyźniany musi mieć domek.
  • Odpowiedz
@silentguy: @chaczapuri:
Raczej dzika suburbanizacja i brak planowania przestrzennego wywodząca się chyba jeszcze ze słowiańskiego bałaganu, najbardziej to widać na terenach poniemieckich, polecam wycieczkę dawnym pograniczem Prus Wschodnich i Mazowsza ze szczególnym zwróceniem uwagi na stare domy i sieć zabudowy.
  • Odpowiedz
@Artktur: Z jednej strony fajnie, bo na autostradach w większości węzły maja oświetlenie. Do tego osiedlowe uliczki tez są coraz częściej oświetlone. Bezpieczniej jest.
A z drugiej to umiera klimat ciemniej nocy.
Sam mam na przeciwko domu latarnie która daje mi po oknie w sypialni i muszę na noc rolety zasłaniać, aby mieć ciemno w pokoju :/ Ciemniej miałem jak mieszkaniem w bloku w Krakowie niż teraz na wsi (
  • Odpowiedz