Wpis z mikrobloga

@Manymouse: to nie chodzi o to ile kto ma czasu. te dzieci matek co w domu zostają tez są wychowywane przez internet. Bo sama mama zajmuje się domem, a potem ogląda głupoty. Czesto i tak nie jest w stanie wymyślić rozwijającego zajęcia tym dzieciom wiec siedzą przed youtubem. A za to wiele pracujących rodziców wymyśla fajne zabawy. I mimo ze jest ich fizycznie obok dziecka 3x mniej to jest to dużo
@Manymouse: ja właśnie nie znam za dużo kobiet, które zostały w domu. Wiem tylko jak wyglada dzień niektórych dzieci u niepracującej, młodej babci. Właśnie spędzony jest ten dzień przed YouTube. A tylko w domu u pracujących rodziców dziecko robi jakieś wspólne, integrujące, rozwijające zabawy.
@saakaszi: szkoda że ta matycznyna miłość spada potem na Facebooka albo netfliksa. Zaraz po urodzeniu dzieci powinny być odbierane rodzicom i wychowywane przez państwo. Matki będą miały więcej czasu na socialmedia i seriale.
@saakaszi: Ten koncept, że matki wychowują dzieci to jest de facto stosunkowo nowy. Jeśli popatrzymy historycznie to nie do końca tak było. Tzn. ok, wiadomo małymi dziećmi zawsze zajmowały się kobiety to raczej oczywiste. Ale jak dziecko osiągało odpowiedni wiek (czasem to dotyczyło tylko chłopców) to przechodziło z pod opieki matki pod opiekę ojca. Czasem towarzyszył temu jakiś rytuał np. postrzyżyny (około 7 lat wiec relatwnie małe dziecko.
Dziewczynki jeśli nie
Konfederacja pojawiła się dlatego, że i ona i jej mąż są powiązani z Konfederacją, a ona sama pisała o byciu "tradwife", tradycyjnym podziale ról itp.

Zgoda (nie wiem kto to jest, komentuję tylko na podstawie tego jednego wpisu).

Poza tym ona nie pisze o urlopie macierzyńskim czy wychowawczym, tylko generalizuje, że matki nie powinny pracować i już. A to trochę inna kwestia.

Też zgoda. Natomiast ja piszę o urlopie macierzyńskim i wychowawczym
@josedra52: po co zmyslac takie glupoty? Sa zlobki, przy niskich dochodach publiczny, przy wyzszych prywatny, nadal znacznie tanszy niz minimalna. Plus dziecko bawi sie z innymi dziecmi i ma organizowane zabawy iz ajecia, ktorych w domu sie nie rozbi.
@Pan_Slon: kilka miesiecy, jesli karmi z piersi. Tak to rownie wazni sa oboje rodzice.
Natomiast w omawianym wpisie nie o to chodzi a o wieloletnia przerwe w pracy.
@saakaszi: Ale obrzydliwe. Nastolatka ze spranym mózgiem przez sektę i polityczne grupki uwiedziona przez 11 lat starszego idiotę rozsiewa dalej chorą propagandę "tradycyjnych żon". To jest #!$%@? ideologiczne zagrożenie, a nie LGBT, na którego punkcie też ta parka jest z resztą zboczona, bo z okazji ślubu spamują media #!$%@? o gejach xD