Wpis z mikrobloga

Czy jest możliwość wejścia do mieszkania przed odbiorem? Mieszkanie w inwestycji Ptasia20, deweloper Atal. Inwestycja jest już prawie na ukończeniu, odbiór jest opóźniony przez prace przy przepompowni. Kierownik budowy konsekwentnie odmawia możliwości wejścia do mieszkań.U innych deweloperów jest możliwość wejścia na etapie budowy?

#mieszkaniedeweloperskie #nieruchomosci #patodeweloperka #atal #poznan
  • 15
  • Odpowiedz
U innych deweloperów jest możliwość wejścia na etapie budowy

@latte_macchiato: ja wchodziłem jak jeszcze klatki schodowe były niewykończone, bez balustrad. posadzki również nie były wylane. myślę, że to normalne.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@latte_macchiato: kuzyn nawet umawiał się z elektrykiem gdzie jakie gniazdka/wyłączniki.

Ja jak chciałem kupić mieszkanie to dev powiedział że trzy miesiące od wbicia łopaty można coś zmienić a potem sie nie da.
Nie kupiłem.
Generalnie zależy od dewelopera.
  • Odpowiedz
@latte_macchiato: zależy od dewelopera. Ogólnie, do czasu zakończenia budowy nikt nie ma prawa na nią wejść. Jeśli deweloper wpuszcza wcześniej, to tylko idzie na rękę. Nas wpuszczono. Oglądaliśmy mieszkanie przed podjęciem decyzji (klatki nie były wykończone oraz balkony).
  • Odpowiedz
@latte_macchiato: na pierwsze wszedłem jak tylko postawili budynek i jeszcze nic nie było wykończone, nawet okna nie były zamontowane, ale to trzeba było zagadać z ochroniarzem, na drugie trzeba było się umówić i nie robili problemu.Raz nawet dostałem klucze i mogłem sobie oglądać sam, było wtedy tylko zarezerwowane.
  • Odpowiedz
@grek_zorba: jesteś w stanie streścić co tam było nie tak? Z zewnątrz wygląda tovjak typowe nowe blokowisko jakich wiele, mam nadzieję że minusem nie jest brak oryginalności.. Chodzi o bliskość stadionu czy jakieś niuanse które umykają amatorom oglądania mieszkań ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz