Wpis z mikrobloga

Emigracja pozwala na życie bez martwienia sie czy aby na pewno starczy do kolejnego miesiąca, jednak jak każdy kij ma 2 końce doskwiera samotność i troche tak teskno sie robi z biegiem lat człowiekowi zmienia sie światopogląd a pieniądze przestają być dla niego priorytetem. Taki feels mnie naszedl przed pracą ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#emigracja
  • 32
  • Odpowiedz
@TypBezNicku: Długo już na emigracji? Trudno ci było podjąć decyzję? W jakim sektorze pracujesz? Pytam, bo sam się zastanawiałem nad przeprowadzką, ale chyba mam zbyt dużo bliskich osób na miejscu, żeby podjąć taki krok.
  • Odpowiedz
@Mikstolar: Wiadomo zawsze są jakieś obawy, naturalna kolej rzeczy ale w pewnym etapie swojego życia musiałem podjąć taką decyzję aby troche czerpać z życia a nie wegetować. Odpowiadając na twoje pytanie to jestem tu dopiero albo aż 4lata a moje prace dotychczas nie były miejscami gdzie potrzebowałem jakieś kwalifikacje czyli prościej mówiąc pracowałem na warehousach czyt magazynach i produkcjach, z własnego doświadczenia mogę ci doradzić aby przed przyjazdem podszkolić język
  • Odpowiedz
@TypBezNicku:

doskwiera samotność i troche tak teskno sie robi

Nie widzę w tym związku z emigracja. Albo się integrujesz i żyjesz jak wszędzie indziej a jak nie to sam jesteś sobie winny
  • Odpowiedz
@TypBezNicku: Załóż rodzine. Czytam Twoje wpisy i myśle ze będzie już tylko gorzej, a powrót do kraju nic Nie zmieni bo większość znajomych będzie wolała spędzać czas ze swoimi rodzinami. Miałem kiedyś bardzo dobrych kolegów z którymi dzisiaj wysyłamy sobie tylko życzenia na święta, każdy skupia się dna swoich żonach i dzieciach. Z wiekiem znajomi przestają być priorytetem
  • Odpowiedz
  • 34
To ty tam nie masz znajomych, żadnych pierwsza zasada emigracji integracja z lokalsami, Polaków omijać szerokim łukiem.
  • Odpowiedz
@roberto07: przede wszystkim dzieci, dzieci zmieniają wszystko. Małżeństwo to tylko zalegalizowanie "chodzenia" zwlaszcza jeżeli związek był dlugi to w kontaktach towarzyskich nic się nie zmienia. Natomiast jeżeli urodzi się dziecko to tracisz kumpla.
  • Odpowiedz