Wpis z mikrobloga

Telewizja to największy syf jaki jest w tym kraju (zaraz po PiS). W kołchozie mam głównie styczność z osobami które oglądają TVP. Ostatnio dwóch gości ciągle pierdzieli że na bank będzie "wojna z Ruskimi" bo Łukaszenka odwala dzikie akcje na granicy. Z drugiej strony mam znów swoich rodziców którzy namiętnie oglądają TVN i Fakty. Ci znów ciągle panikują Covidem, że znów strach wychodzić, szpitale pełne, wszyscy umierajo. Media głównego nurtu w tym kraju robią ludziom z mózgów sieczkę.
#koronawirus #tvpis #tvn #polska #zalesie
źródło: comment_1638485520n7dYzyIyuy7ZYMFDdo4Xl1.jpg
  • 9
@Kadet20: Bo szpitale są #!$%@? pełne, a kilka osób które znam, otarło się o śmierć. Sam na własne oczy widziałem duszące się osoby w szpitalu, albo ozdrowieńców z odmą płucną. Dobrze że ludzi straszą bo jest czym.
@Gon70: Nie mam w zwyczaju nikogo okłamywać.
@washing_machine: Jedź do pierwszego szpiala covidowego z brzegu, posłuchaj sobie cierpienia tych, którzy faktycznie chorują. Ja ja leżałem ostatnio z ozdrowieńcem na chirurgii, właśnie z odmą. Przy okazji trafił się na oddziale ktoś komu załączyła się fest duszność, nie polecam słuchania na żywo zawodzenia kogoś kto walczy o każdy oddech.
@washing_machine: Oczywiście że to wina tych którzy się nie szczepią, bo by nie zapychali szpitali tak jak to się dzieje teraz. To nie jest bajeczka, w mojej rodzinie głównie tej dalszej ciężko przechodzili covid tylko nieszczepieni i ci co zachorowali przed szczepieniem. Ja nie zachorowałem (3 wymazy to wykluczyły) choć siedziałem z osobą chorą w domu.