Wpis z mikrobloga

Mirki pracujace w IT w UK co ile zmieniacie prace? Wlasnie zmienilem i przy rekrutacji podczas interview, dwoch rekruterow zauwazylo to, i niestety pierwszej nie dostalem bo powiedzieli ze zbyt CV jumpy (pewnie to i dobrze). Moja pierwsza praca w IT: 3 lata 6 miesiecy, druga: 2 lata, trzecia: 3 lata. Kazda jest wyzsza od poprzedniej w sensie tytulu i odpowiedzialnosci. Z tego co widzie po innych ludziach jak stalkowalem ich linkedin to i tak jestem lojalny - norma skakac co pare miesiecy #uk
  • 13
Sorrki - zbyt malo precyzyjnie sie wypowiedzialem, rekruterzy w sensie ludzie z ktorymi mialem juz interview u klienta (czyli albo director albo inzynier), nie agenci rekrutacji - ci to jak spamowali tak spamuja. Aplikowalem o 3 prace, A, B i C, dostalem A i C ale w A i B pytali sie czemu tak czesto zmieniam, B mnie przez to odrzucilo.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ksos: zwykle po trochę ponad 2 latach mi się nudzi i zaczynam szukać czegoś nowego, ale im starszy jestem tym bardziej ten okres się wydłuża
@ksos: Mam 32 lata i jeszcze nigdy nie pracowalem nigdzie dluzej niz dwa lata XDDDDDDD. Jak Twoje CV jest jumpy, to nie wiem co o moim powiedziec. Mimo wszystko zawsze udaje mi sie przepchnac, bo dobrze wypadam na technicznych gadkach, ale czasem sie czepiaja. Tylko ostatnio nic nie powiedzieli na ten temat, ale to nie w Polsce jbc. No i dostalem te prace, juz trzeci miesiac leci XD.