Wpis z mikrobloga

W czym Polska jest według was TOP na świecie. Według mnie Polska jest:
-TOP w metodach płatności
-TOP w poczuciu bezpieczeństwa na ulicach
-TOP w ilości ataków terrorystycznych(w sensie że mało)
-TOP produkcja żywności, ilość oraz jakość.
-TOP "produkcja" dobrych pracowników

Moje przemyślenia oparte są wyłącznie na moich subiektywnych opiniach. A jakie są wasze opinie?

Pomijamy tutaj aspekty w czym jest najgorsza bo braknie tuszu w serwerach
b.....l - W czym Polska jest według was TOP na świecie. Według mnie Polska jest:
-TO...

źródło: comment_16382672669g0LRoYSty1JNL6FogFjUG.jpg

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bobikufel: ty się czujesz bezpieczny w Polsce? Zazdro, ja w Poznaniu się nie czuję. Na przejściu dla pieszych łączącym dwie części mojego osiedla regularnie ktoś jest rozjeżdżany. Jest taka trasa szybkiego ruchu, że ktoś się regularnie w-------i w przystanek (prosta i w znakomitym stanie, żeby nie było wątpliwości, że to z winy szarżujących husarzy). Na mnie raz idącego po chodniku trąbił samochodziarz, bo mu się spieszyło nielegalnie gdzieś zaparkować. I
  • Odpowiedz
@bobikufel: bankowość i Internet są spoko, to się zgadza.

Terrorystów nie brakuje, była ta para z b---ą w tłumie czy mamy nie raz, nie dwa ataki antyszczepionkowych terrorystów np. na punkty szczepień.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
no na pewno xd, czuję się top bezpieczny

@sphinxxx: Nie musisz się czuć bezpiecznie żeby czuć sie najbezpieczniej ze wszystkich innych krajów

@bobikufel:
Musisz, bo są kraje w których pospolita przestępczość praktycznie nie istnieje. Ja od 5 lat nie zamykam mieszkania na klucz, a w lecie samochód zostawiam na chodzie i z kluczykami w środku kiedy idę na szybkie zakupy (żeby klima chodziła). Polska jest w miarę bezpieczna,
  • Odpowiedz
@bobikufel: moze nie top ale co ja uważam że jest w Polsce dobre:

- rzeczywiście płatności bezgotówkowe
- komunikacja miejska w miastach może i troche na małą skale, ale za to punktualna i czysta
- monoetniczność (tak to jest plus, mówie to jako umiarkowany lewak)
- zasięg i
  • Odpowiedz