Wpis z mikrobloga

wiele osób podróżuje w taki sposób i jest to bezpieczne :) Spanie w przerobionym busie praktycznie nie różni się od spania w kamperze. Tysiące osób tak robi, jest naprawdę okej.

@factoryoffaith_: pracuje w takiej branży, a nie innej, że wiem, że jest to nie okej, wolę sobie pospać w hotelu, jednego kierowcy mi już zagazowali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MojWlasciciel: @Konkol: No Ja zdaje sobie sprawę że poduszka finansowa i auto z salonu pomagają ale no mam wybór nie robić tego wcale albo spiąć pasa :P
Auto nie raz mi padło ale poza jednym razem zawsze dojechało :P
To rozrusznik, to górny wahacz, to drzwi wypadły, to alternator padł, to przełącznik świateł. Na przestrzeni ostatnich lat wszystko zrobione zostały pierdoły a auto dość proste i pojedzie :) W najgorszym
@Konkol: Zależy jaki kierunek gotując samemu, śpiąc na dziko idzie się zmieścić. W droższe rejony bardziej 4k na osobe na miesiąc. Swojemu autku ufam, gdyby nie praca i miałbym $$ odłożone mogę się spakować w 2 dni i jechać w siną dal nie bojąć się że coś wybuchnie :)
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@MojWlasciciel: z ciekawości co Ci tyle tam wyszło ?

Mój zestaw plecakowy w 1500 się zamyka nie uwzgledniając elektroniki i foto.

@Niebadzlosiem:
Na zimę plecak 85l - 1k zł
Na lato 44l - 600 zł
Kuchenka - 500 zł
Filtr do wody - 400zł
Apteczka z wyposażeniem - 400 zł
Noże ok 1k zł
Tarp - 500zł
Hamak + podpinka - 600zł
Karimata 150zł
Śpiwory x3 - 1k pln
Buty
@MojWlasciciel: No sprzęt pierwsza klasa, Ja jak przychodzi zimna jesień to cziluje z wypadami kilkudniowymi :P Ot trip w góry spoko ale pod namiotem jeszcze nie spałem. Jednak jakby panna była chętna to czemu nie :P
U mnie tak
plecak 450zł
kuchenka z denaturatu 5zł xD lub pocket rocket
apteczka - pare plastrów i ibuprom + wegiel
filtr do wody brak
nożyk fiskarsik
buty gorskie 450
kurtka pdeszczowa 150zł
camelback 30zł
@MojWlasciciel: 2k styknie gotując samemu ale może @Konkol lubi zjeść na mieście mimo bieda tripu, znam takie osoby ;D
Ja jestem zdania że pieniądze głównie warto wydać na :
1. atrakcje bo jednak po to się tam jedzie, tym się to różnią miejsca od siebie.
2. lokalne żarcie lub potrawy serwowane tylko tam. Tutaj mozna kupić na bazarku składniki lub iść do knajpy spróbować jak coś smakuje w knajpie gdzie lokalis
  • 1
@Niebadzlosiem: ja jako kuchenki używam jetboila, bo nie ma nic lepszego niż rano po nocy na glebie zagotować wodę na kawę w trzy minuty jeszcze przed wyjściem ze śpiwora. Wieczorem robię 200ml bardzo mocnej kawy, a rano dolewam wrzątku i nie dostaniesz hipotermii robiąc sobie śniadanie( ͡° ͜ʖ ͡°)
Apteczka jest taka droga bo mam stazę, hemostatyki i zamiast zwykłych opatrunków i bandaży mam opatrunki izraelskie. Po
  • 0
Ona oszałamia italiani z Cosa Nostra

@MojWlasciciel: Włochy to mój fetysz przepraszam ( ͡° ʖ̯ ͡°) Kraje wschodnie da radę zrobić taniej, to oczywiste

@Konkol: a chodziłaś po Apeninach w okolicy Abruzji/Umbrii? Zawsze się tam chciałem kopsnąć, bo wyjątkowo ładnie to wygląda z autostrady.