Wpis z mikrobloga

Tylko wszedłem ponownie na keto 2tyg plus system 20 postu i 4h jedzenia, smalec automatycznie złazi z brzucha i boku klatki dodatkowo psychika mocniejsza, byłem na postach przed keto i okresowych do 72h raz na dwa tyg, więc wchodząc na keto byłem już wypłukany z węgli.
Normalnie wszystko spokojnie złazi, może obroty nadal nie te same co na węglach, ale spokojnie 100kg na ławce zaliczone.
Niestety na węglach szła ładna ale zarazem bardzo wolna rekompozycja 3000-3500kcal, mogę nawet żreć 2k kalorii na węglach, przypłacę to beznadziejną wydajnością, paskudnym samopoczuciem i bardzo małymi efektami w gubieniu "smalcu"
Testowałem wiele wariantów 2500-3000kcal waga zawsze stała lub coś tam budowałem mięśni.
Niestety tylko ketoza jeżeli chodzi o redukcje na mnie działa, niestety dobrze wiem z jakiego powodu, mam spore wyrzuty insuliny, przy czym dobrze reaguje na cukier zawsze w normie 65-70 nie przypominam sobie wyniku powyżej 75 będąc na węglach przy relatywnie sporej aktywności potrafiłem zjadać przez dwa miesiące 4000kcal nic nie przybierając na wadzę.

Raczej nie będę kombinował zjeżdżam do 9% jajecznica z avokado plus jakiś sos tabasco dobrze wchodzi, jak ktoś na keto polecam dodać kabanosa (miazga jak skwarki x) )
Zaopatrzyłem się w OMEGA 3 plus ashwagandhe. Wiadomo jakieś inne minerały plus witaminy z grupy b też na standardzie.
Miał ktoś z was podobnie? Mimo aktywności fizycznej diet z deficytem tłuszcz kompletnie nic, jak weszliście na keto magicznie zaczął schodzić.
#keto #dieta #silownia
  • 10
  • Odpowiedz
@Wololol:

Czasem się zdarzy taki jeden klient na 50, że na keto tylko schodzi; niestety koniec redukcji wtedy jest lipny, jeśli duża docinka naturalna to spada z nich dużo mięsa. No ale lepiej tak niż w ogóle.
  • Odpowiedz
@Kasahara: Wiesz gdy byłem pierwszy raz na keto, dość mocno ćwiczyłem czasami nieraz co dzień, przeważnie trening siłowy (czas pierwszego locdownu) zgubiłem sporo tłuszczu. gdy zrobiłem pomiar przed i po byłem w szoku myślałem że poleciało sporo mięśni okazało się że masa mięśniowa przed 90.12 po 91.22. Dość mocno trzeba cisnąć zawsze robiłem do upadku. Minusem jest że niestety na masie nie pochłonę np 204g protein i resztę tłuszczu przy kaloryce
  • Odpowiedz
@Wololol:

Akurat nie patrz na to kompletnie. Nawet Dexa skan za 100-200 PLN ma ogromny minus błędu, a co dopiero BIA, które robiłeś zapewne. Bo nawet na dużej bombie spada LBM, a co dopiero naturalnie
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Wololol: ja to bym nawet sobie wbil na keto z ciekawosci, ale jak sobie mysle to musi byc dosyc droga dieta.
Maslo drogie, dobre oleje drogie, ryby drogie, a zjesc tak 3kkcal dziennie z dobrych jakosci tluszczy to jednak troche jest.
Ile wydajesz dziennie na jedzenie?
  • Odpowiedz
@zweipack: To wiem, problem jest tylko w kwestii że wcisnąć na ketozie tyle białka z tłuszczami jest niezmiernie trudnym wyzwaniem. @Kasahara: Mam zdjęcie na węglozie gdzie było zerowy progres (jezeli chodzi o redukcje) i zrobię na ketozie, dla porównania, myślę ze docięty będę jakoś w styczniu.
Cel to 92-95kg a moja idealna waga po odbudowie to będzie 98-100kg Jestem gotowy poświęcić trochę mięsa dla bardziej fit/atletycznej sylwetki niż jakiegoś total
  • Odpowiedz
To wiem, problem jest tylko w kwestii że wcisnąć na ketozie tyle białka z tłuszczami jest niezmiernie trudnym wyzwaniem

@Wololol: nie wiem na jakim dziwnym keto jestes skoro twierdzisz ze masz za malo bialka, ale zawsze mozesz walic suple
  • Odpowiedz
@zweipack: To że jest trudne nie znaczy że nie awykonalne, tłuste białko ciężej wchodzi obecnie zjadam 150g i prawda 50g wypijam z WPC plus śmietaną 30% ( ͡° ͜ʖ ͡°) aby lepiej klepało.
  • Odpowiedz
  • 0
@Wololol no ja mam dość podobnie. Na węglach nie da rady zrzucić. Odcinam węgle i bebech schodzi sam (nawet jak wpieprzam grubo powyżej 3500 kalorii)
  • Odpowiedz
@Loob77: O panie 3500 dziś zjadłem jajecznicę z 5 jaj boczku plus jakaś szynka trochę cebuli i papryki, do tego kanapki dwie chleb proteinowy 50g z masłem orzechowym to myślałem że pawia puszczę, zmulony byłem przez 6h i obecnie kompletnie nie odczuwam głodu nawet po bieganiu na bieżni 5km
  • Odpowiedz