Aktywne Wpisy

krucjan +22
Serio ekspresso jest u nas tak niepopularne?
To że znajomi i rodzina, często kawosze z nawet kilkudziesięcioletnim stażem, wywalają gały jak widzą ekspresso i walą jakieś komentarze typu "a coś ty zrobił za kawę?! Przecież tu jest jeden łyk 🤣" to biorę poprawkę, że to mała próba i mogę żyć w bańce.
Ale że w dużych kawiarniach często nie ogarniają co to jest to mnie dziwi. I to nie mówię o jakiś
To że znajomi i rodzina, często kawosze z nawet kilkudziesięcioletnim stażem, wywalają gały jak widzą ekspresso i walą jakieś komentarze typu "a coś ty zrobił za kawę?! Przecież tu jest jeden łyk 🤣" to biorę poprawkę, że to mała próba i mogę żyć w bańce.
Ale że w dużych kawiarniach często nie ogarniają co to jest to mnie dziwi. I to nie mówię o jakiś

Regularnie się staram jeździć przynajmniej raz w roku w ukraińskie góry.
W tym roku dwa wypady. Jeden w Gorgany i przejście grani od Chomiaka do Popadii, a drugi na spokojnie: Trościan, Ilza, Czorna Ripa.
@sneznykockodan: poproszę więcej szczegółów, głównie w zakresie skąd ruszać i noclegi i w ogóle podstawowe info
A potem... To juz noclegi głównie na grani, ale w Bystrzecu można ogarnąć na miejscu nocleg.
Ogólnie Gorgany w tej części są wymagające, porównuje je do Tatr poza szlakiem, a nawet są gorsze bo to już nie zabawa (TOPR nie przyleci). Rumowiska robią swoje.
Gdyby były jakieś
Całej grani bez noclegów graniowych i żeby wrocić do auta... no ciężko by było, ale pewnie wykonalne.