Aktywne Wpisy
Shultzss +14
Ktos ma pomysl co to moglo byc? Poruszalo soe dosc szybko i po 5 min jiz nie bylo nic widac
#kosmos #ufo #elonmusk #kosmogadka #niebo
#kosmos #ufo #elonmusk #kosmogadka #niebo
panthererose +5
Dzisiaj byłam pierwszy dzień w nowej pracy, oczywiście dzień zapoznawczy nie tylko z obowiązkami, ale również z współpracownikami. Wdałam się w rozmowę z dziewczyną starszą ode mnie o 2 lata na temat związków i ogólnie relacji. Powiedziała mi, że zerwali z chłopakiem w kwietniu po 5 latach związku i wspólnego mieszkania u niego. Chciałam wyjść na empatyczną, dlatego zapytałam się jak daje sobie radę i czy jakoś udało jej się zapomnieć. Dziewczyna
Chciałbym zmienić pracę po 7 miesiącach. Powód oficjalny: projekt mi średnio podpasował, zadania są słabo opisane, średnio też dogaduje się z zespołem, bo jako jedyny jestem nowy a tu są osoby 5+ lat w tej firmie, rozmowa z TL praktycznie nic nie daje (obiecał mi nowy sprzęt, szkolenia biznesowe etc. i nic nie zostało zrealizowane).
Jako że jest rynek pracownika w IT to zastanawiam się nad poszukaniem szczęścia gdzieś indziej. Zastanawiam się jednak co odpowiedzieć jak rekruter się mnie zapyta czemu chce odejść z obecnej pracy. Myślę że "czas spróbować nowych wyzwań", "szukam firmy w której będę mógł się rozwijać" po 7 miesiącach to raczej nie ma sensu tak mówić. Z drugiej strony powiedzieć powód oficjalny no to też nie ma sensu. Prosiłbym o podpowiedź co w takim przypadku powiedzieć? Nie jestem dobry w PR/HR, a do tej pory tylko raz zmieniałem pracę (po 2.5 roku - zamknięcie projektu, więc tutaj "czas spróbować nowych wyzwań" się nadał :P)
#hr #it #programowanie #rozmowakwalifikacyjna #rekrutacja
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61a015f6a7458e000aeea3fc
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
Dobrym powodem jest też powiedzenie wprost, że okres próbny jest, wbrew obiegowej opinii, dla obu stron. Pracodawca sprawdza czy się nadasz, ty sprawdzasz czy pasujesz. Po okresie próbnym KAŻDA ze stron może powiedzieć pas
Komentarz usunięty przez autora