Wpis z mikrobloga

Czy pójście samej do kina to wstyd? Mam ochotę iść na Diunę ale po ostatnim samotnym wypadzie źle się czułam z faktem że jestem jedyną osobą obok której nikt nie siedzi
  • 222
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

hociaz i tak polecam kogos zgarnac zeby przegadac te piekne 30 minut reklam w rzeszowskich kinach

@t3chnik: ale ty tak pod tym postem na serio? Serio myślisz że gdybym miała z kimś k.. iść to bym robiła wpis?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@konopiapolska: diuna bardzo spoko, polecam.

Wracając do tematu, też mam takie odczucia jak Ty. Nawet pomimo posiadania żony i idąc do kina samemu na coś co jej nie ciekawi to źle się z tym czuję... To chyba przez to programowanie społeczne że w takie miejsca się chodzi ze znajomymi lub w parach. Czułem się przez to jak dziwoląg. Na logikę wiem że to głupie...
  • Odpowiedz
@konopiapolska: Nie ciesze sie ze masz problemy, zreszta napisalem ze mam nadzieje ze kogos sobie znajdziesz, po prostu milo zobaczyc na twoim przykladzie ze kobiety tak jak mezczyzni moga byc troche samotni, i to nie jest tak ze zawsze macie 10 adoratorow czekajacych w kolejce. Takie to... ludzkie no.
  • Odpowiedz
@konopiapolska byłem na Diunie, idź, bo oglądanie tego filmu w innych niż kinowe warunki odejmie połowę jakości filmu, nie poczujesz tego pieczołowicie wykreowanego świata.
Byłem sam, nawet nie przyszło mi do głowy przejmowanie się tym faktem, w końcu kogo to obchodzi i jest ciemno. Ale wiesz, ja nie wiedziałem do tej pory kim jest Zendaya wiec mogę być już za stary na takie pierdoły jak opinia innych w kinie xD
Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@konopiapolska: byłem kiedyś w delegacji jako kierowca, miałem kilka godzina czasu wolnego więc poszedłem sobie do kina na Jurrasic World 3D :D
Na sali byłem tylko ja i wycieczki szkolne dzieciaków po 10-13 lat
W ogóle jak kupowałem bilet to kobieta myślała, że ja grupowy kupuję dla klasy xD
  • Odpowiedz
nie naciska? Patrzę na rezerwacje i na ani jednej nie widzę samotnej osóbki na widowni. Same grupy i pary. Zawsze tak było xd

@konopiapolska: Sprawdzasz weekend gdzie w tygodniu zazwyczaj jest taniej i lepszy wybór miejsc. Plus idąc samemu, w obecnych czasach, nie trzeba rezerwować gdyż to jedno miejsce zawsze się znajdzie.

Dobrze ci reszta napisała. Nikogo nie obchodzi jakaś losowa osoba którą pierwszy i pewnie ostatni raz zobaczą samą
  • Odpowiedz
@konopiapolska: Też miałem podobne obawy. I też ciężko mi się pewne rzeczy robi samemu, bo źle się czuję. Ale się przełamałem i poszedłem. I wiesz co, warto było się przełamać. Zwłaszcza że takie filmy dużo lepiej odbiera się w kinie.

Więc Tobie też radzę, idź, bo później będziesz żałować, że nie poszłaś :)
  • Odpowiedz
@konopiapolska: jakbym cię zobaczył samą w kinie to bym wyśmiał, bez kitu. Faceta można jeszcze zrozumeić, że nie ma znajomych i chodzi sam (chociaż facet sam w miejscach publicznych, gdzie są same pary - kina, restauracje, plaże itd - budzi duże zażenowanie), ale kobieta, która zawsze może iść ze znajomymi?

Trzeba wstydu nie mieć.
  • Odpowiedz