@JanRouterTrzeci: Jeśli to jakieś korpo / ciepła posadka zero stresu, gdzie możesz brać L4, urlopy, luzy w pracy i ogarniesz sobie jakieś dorabianie na boku to dla mnie jest ok, ale bez zachwytu.
@JanRouterTrzeci: Odpowiem standardowo: To zależy. Jeśli wykonujesz wymagającą pracę w Warszawie - bardzo słabo Jeśli są to zarobki za zwykłą biurową robotę w mieście do 100tys - zajebiście
@JanRouterTrzeci: jak masz 24-26 lat to spoko, starczy na oszczedne zycie, kino, teatr, czasami restauracje, czasami imprezy, najtansze 20 letnie auto, tanie wakacje 4x w roku (4x5dni).
@JanRouterTrzeci: no tak, stac Cie na kredyt na auto - bo przeciez nie na samo auto. Pytanie czy jednoczesnie bedzei Cie stac na wszystko to co wymienilem + odlozyc kilkadziesiat k na poduszke albo dalsze zycie, inwestycje.
@JanRouterTrzeci: nie chce Cie sprowadzac na ziemie, ale ja bez problemu dostane finansowanie na ferrari albo lambo. I co to zmienia? Jakbym sprzedal aktywa to nawet za gotowke kupie... I co to zmienia? Czy to sprawia, ze jestem typem ktorego stac na ferrari?
Zastanow sie czy swoim F40 pojedziesz 3x w roku do szwajcarii na narty i 2x do chorwacji chociaz. Bo nagle Ci wyjdzie ze paliwo drugie tyle co
@programista15cm: kwestia priorytetów. Nie mam potrzeby wyjeżdżać X razy w roku wolę spoko auto na co dzień. Jak rozłożę to w czasie na 5 lat finansowania to ogarnę wykup jak i pozostałe wydatki.
@JanRouterTrzeci: a starczy Ci chociaz na paliwo zeby nim do pracy jezdzic, a po pracy na silownie, na weekend z dupeczka? NIe musisz odpowiadac na glos.
@programista15cm: poza tym też weź pod uwagę, że kupno używki (zwłaszcza w polsce gdzie na używanym aucie każdy chce cię wyruchać) niekoniecznie wyjdzie taniej jak wliczyć naprawy
Nasz specjalista od wszystkiego. Od kolei, od dziennikarstwa, od wojny, od rigczu. On widział to już dwa lata temu swoim przenikliwym plebejskim umysłem.
#pytanie #pieniadze #zarobki #praca #pracbaza
5k netto
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
To zależy.
Jeśli wykonujesz wymagającą pracę w Warszawie - bardzo słabo
Jeśli są to zarobki za zwykłą biurową robotę w mieście do 100tys - zajebiście
@Tigermass: nie myje rak po staniu albo nie zakrywa ust jak kaszle i co?
Czy to sprawia, ze jestem typem ktorego stac na ferrari?
Zastanow sie czy swoim F40 pojedziesz 3x w roku do szwajcarii na narty i 2x do chorwacji chociaz. Bo nagle Ci wyjdzie ze paliwo drugie tyle co
@JanRouterTrzeci: a starczy Ci chociaz na paliwo zeby nim do pracy jezdzic, a po pracy na silownie, na weekend z dupeczka? NIe musisz odpowiadac na glos.