Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
nie mam już siły do tej #!$%@?
#xperia 5 II, najnowsza xperia z danej linii jeszcze z miesiąc czy dwa temu jak ją kupowałem (5 iii miała już recenzje ale była nie do kupienia).

#!$%@? po zainstalowaniu kilku aplikacji muli mi się czasami podobnie jak już kilkuletnia xz2, ale gratis lubi restartować się co parę dni w nocy bez żadnego znanego mi powodu ani ostrzeżenia (czego stara nie robiła).
Dzisiaj jak wziąłem telefon do ręki to przywitało mnie info o #!$%@? się aplikacji budzika i zadziwiająco pozna godzina.
Co ja mam #!$%@? zrobić? Telefon kupiłem od gościa na olx z pudełkiem i fakturą, ma jeszcze chyba z rok albo więcej gwarancji.
Czy to się jakoś kwalifikuje pod wymianę albo coś? Najchętniej bym dostał hajs, ale chyba nie będę umiał sprzedać tej #!$%@? za podobna kwotę jak kupiłem, za bardzo nienawidzę tego telefonu, choć na szczęście nie ma na nim chyba nawet jednej ryski.

Nigdy więcej xperii.
#android #sony #zalesie
Pobierz msichal - nie mam już siły do tej #!$%@? 
#xperia 5 II, najnowsza xperia z danej lini...
źródło: comment_1637740924Tc7byCw3vTZAZgSMC3PQRj.jpg
  • 8
  • 0
@nightman: mordo ja go zacząłem użytkować od resetu przecież, jak mi to pomoże na miesiąc czy dwa i przy okazji będę musiał wszystko instalować i konfigurować od nowa to średnia to dla mnie rozrywka, dzisiaj chyba napisze do suportu

#!$%@? się aplikacji budzika i zadziwiająco pozna godzina.

@msichal: Straszny krok w tył zrobiliśmy w technologii pod tym względem. 20 lat temu budziki dzwoniły nawet jak telefon był wyłączony, przynajmniej Sony Ericssony których używałem wtedy.
  • 0
@werter_do_jercewa: na usprawiedliwienie powiem ze to nie jest oryginalny budzik tylko apka "sleep as android", ale wcześniej nie miałem z nią problemu, nawet na starym telefonie, który mulil się jakieś 5 razy bardziej.
  • 0
@grap32: o ile wymieniona w oryginalnym poście XZ2 #!$%@?ła się po udpate androida, tak 5 II o dziwo po update do androida 12 się naprawiła i działa całkiem nieźle.
Z #!$%@? telefonu na który byłem #!$%@? że go kupiłem zrobił się całkowicie używalny, potrafi przeżyć ponad 30 dni uptime bez poważnych problemów. Ma czasem lekkie bugi w interfejsie, ale jest ok.
  • 0
@grap32: Polecam znaleźć używkę w dobrym stanie, ja gdzieś tyle to chyba za niego wtedy dałem, a był. bez jakichkolwiek śladów użytkowania.
Podobnie tą xz2 znalazłem na allegro minimalnie obitą za jakieś 1200 chyba z lombardu (pewnie jakiś sebix chciał oszukać system kupując na abonament xD)

zasadniczo jakbym miał kupować teraz, to może są już jakieś używki mk3? chociaż te mk3 to pewnie ceny w kosmosie