Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Coxex +45
Mam pewną znajomą, której strasznie nie lubię, przez której fałszywe oskarżenie zostałem przed świętami prawie zwolniony z pracy, więc nie będę ukrywał, że chciałbym się w jakiś sposób na niej zemścić.
Wiem o tym, że na #emigracja dla oszczędności pieniędzy z podatku wystąpiła z kościoła. Planuje jednak ślub kościelny w Polsce. Jest już data (wrzesień tego roku), sala itd..
Gdybym się dowiedział dokładnie co to za parafia (nie powinno być z tym
Wiem o tym, że na #emigracja dla oszczędności pieniędzy z podatku wystąpiła z kościoła. Planuje jednak ślub kościelny w Polsce. Jest już data (wrzesień tego roku), sala itd..
Gdybym się dowiedział dokładnie co to za parafia (nie powinno być z tym
Taki przykład np jak jakaś cześć mózgu nam się uszkodzi to jestesmy kaleką a wiec gdzie ta świadomość? Albo np moja babcia była normalna wczensiej a teraz nie panuje nad sobą ucieka z domu robi coś głupiego.Jakby istniała świadomość to mielibyśmy wpływ na nasz umysł a tak to jestesmy zależni od niego.
Są ludzie szczęśliwi, którzy w ogóle nie interesują się jakimś rozwojem czy duchowością a Ci guru od duchowości myślą, że oni są najszczęśliwsi na świecie.
A i dziś przeczytałem w książce „Potęga Teraźniejszości” coś takiego; Duchowość to coś takiego jakbyś umarł ale nadal żyjesz czyli żyjesz tu i teraz i masz #!$%@? na przeszłość i przyszłość.
#przegryw #depresja #nerwica #duchowosc #rozwojosobisty #psychologia
to dobrze
to źle
To jak operator w zepsutej koparce. To nie wina operatora że nie może pracować. Sprzęt jest popsuty.
CZym dla Ciebie jest świadomość?
Swiadomość to trudny twór. NAuka nie wie gdzie się znajduje ani jak działa dokładnie. Najnowsze badania sugerują że wcale nie musi być w umyśle.
Świadomość – podstawowy i fundamentalny stan psychiczny, w którym jednostka zdaje sobie sprawę ze zjawisk wewnętrznych, takich jak własne procesy myślowe, oraz zjawisk zachodzących w środowisku zewnętrznym i jest w stanie reagować na nie (somatycznie lub autonomicznie).
@Kodzirasek: tak samo jak z siecią , jak padnie jeden router to gdzie jest "reszta internetu" ?
Dwa - żeby z Tollego coś wynieść trzeba mieć niejakie doświadczenie , inaczej będziesz Go czytał jak kreacjoniści Biblię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kodzirasek: głęboko się mylisz, to ego jest TYM co Cię oddziela od rzeczywistości. Zmniejszając ego nie stajesz się zwierzęciem . Póki co są to Twoje fantazje na tematy czym jest , nie jest "myślący umysł" ego, świadomość.
A może to ulec zmianie nie pod wpływem czytania , a jedynie jakiejś skoncentrowanej praktyki duchowej pod okiem kompetentnego nauczyciela
Nie wierze w życie po śmierci np stara babcia umiera która ledwo żyje nie ma siły nawet chodzić i po śmierci nagle niby jej dusza nabiera znów energii i czuje się jak młoda? To niemożliwe przecież.Wychodzi na to, że po śmierci nie ma nic.