@Kuriozal: Mój brat zagranico od x lat i prosił żeby mu przywieźć. Za cholerę nie mogłam znaleźć i myślałam ze przestali produkować. W te święta się ucieszy (。◕‿‿◕。)
@MojWlasciciel: kup -> Sposób przyrządzania: niewielką ilość smażyć w dobrze rozgrzanym oleju (około 180°C) w czasie 5-10 sekund, do czasu wypłynięcia przysmaku na powierzchnię i uzyskania koloru słomkowego. Posypać czym lubisz ( ͡º͜ʖ͡º) niektorzy jedza w sosami jak nachosy
@Kuriozal: czyli smażysz na małej ilości oleju? Z mojego doświadczenia lepiej się smażą w głębszym (tak 2-3 cm) bo jak się wyginają to te rogi zostają twardsze. Gdzieś znalazłam pomysł że można je robić w piekarniku i okrutnie się zawiodłam :( widziałam jeszcze opcję z mikrofalą ale nie mam więc nie mogłam przetestować.
@maegalcarwen: na dużej ilosci oleju, mam taką patelnie stalową głebszą. Dodawali kiedys takie do kazdego zestawu garnków w okolicach 2000 r. Te patelnie sie do niczego innego nie nadają ale pamietam ze wszyscy takie mieli ¯\(ツ)/¯ (moze do duszenia by sie nadało). Kiedys robilem tez we frytownicy - to był patent bo tylko w koszyczku sie zanurzalo na chwile i cyk.
@maegalcarwen: w „przepisie” na opakowaniu jest mowa o małej ilości tych przysmaków, a nie małej ilosci oleju. Z tym szatańskim pomysłem z piekarnikiem sie nie spotkałem ( ಠ_ಠ)
@eshape55: do takiego smażenia w głębokim tłuszczu to polecam jednak wielkopolski (moim zdaniem ma najmniej zapachu) albo kujawski - rzepakowe. Slonecznikowe, w mojej opinii, bardziej pachną po podgrzaniu ¯\(ツ)/¯Tak szczerze to szkoda lepszych tłuszczy roślinnych na takie smażenie szczegolnie, ze podobno zdrozaly ostatnio o 60%-80%. Jak same chrupki pachną tluszczem sprobuj troche bardziej podgrzac olej na ktorym smazysz i wrzucaj mniej towaru. Jak sie za duzo sypnie to wolniej
A tymczasem ( ͡°͜ʖ͡°) Ukraincy nigdy się nie zmienią, bo oni mentalnie są tacy sami jak kacapy. Oba kraje zniszczone przez oligarchów i korupcję. Aj, zapomniałem, że teraz nie można nic pisać złego na Ukrów, tak jak na Żymian. XD
Gdzieś znalazłam pomysł że można je robić w piekarniku i okrutnie się zawiodłam :( widziałam jeszcze opcję z mikrofalą ale nie mam więc nie mogłam przetestować.