Wpis z mikrobloga

@Kuriozal: Mój brat zagranico od x lat i prosił żeby mu przywieźć. Za cholerę nie mogłam znaleźć i myślałam ze przestali produkować. W te święta się ucieszy ()
  • Odpowiedz
  • 0
@MojWlasciciel: kup -> Sposób przyrządzania: niewielką ilość smażyć w dobrze rozgrzanym oleju (około 180°C) w czasie 5-10 sekund, do czasu wypłynięcia przysmaku na powierzchnię i uzyskania koloru słomkowego. Posypać czym lubisz ( ͡º ͜ʖ͡º) niektorzy jedza w sosami jak nachosy
  • Odpowiedz
@Kuriozal: czyli smażysz na małej ilości oleju? Z mojego doświadczenia lepiej się smażą w głębszym (tak 2-3 cm) bo jak się wyginają to te rogi zostają twardsze.
Gdzieś znalazłam pomysł że można je robić w piekarniku i okrutnie się zawiodłam :( widziałam jeszcze opcję z mikrofalą ale nie mam więc nie mogłam przetestować.
  • Odpowiedz
  • 0
@maegalcarwen: na dużej ilosci oleju, mam taką patelnie stalową głebszą. Dodawali kiedys takie do kazdego zestawu garnków w okolicach 2000 r. Te patelnie sie do niczego innego nie nadają ale pamietam ze wszyscy takie mieli ¯\(ツ)/¯ (moze do duszenia by sie nadało). Kiedys robilem tez we frytownicy - to był patent bo tylko w koszyczku sie zanurzalo na chwile i cyk.
  • Odpowiedz
  • 0
@maegalcarwen: w „przepisie” na opakowaniu jest mowa o małej ilości tych przysmaków, a nie małej ilosci oleju. Z tym szatańskim pomysłem z piekarnikiem sie nie spotkałem ( _)
  • Odpowiedz