Wpis z mikrobloga

#pracbaza #januszebiznesu

To sobie pracodawca wymyślił.

8 listopada przychodzi e-mail:

- Jako iż 25 grudnia to sobota i na dodatek dzień ustawowo wolny od pracy, ze względu na konieczność oddania wam dnia wolnego za 25 grudnia, dajemy wam wolne 12 listopada.

17 listopada nadchodzi kolejny e-mail:

- 12 listopada zmieniamy wszystkim pracownikom na bezpłatny urlop.

Państwowa Inspekcja Pracy może mieć sporo pracy. Zakład zatrudnia około 1500 osób.

Czekam tylko na "godzinówkę" do podpisania, robię zdjęcie i będę kręcił aferę jeśli faktycznie wstawią bezpłatny urlop.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dziecielinapala: Oczywiście że trzeba w okresie rozliczeniowym. U nas to miesiąc. Kolejna sprawa, urlop bezpłatny udzielany jest tylko i wyłącznie na wniosek pracownika. Pracodawca nie ma prawnej możliwości wysyłania pracownika na bezpłatny urlop.
  • Odpowiedz
@stormkiss: ale to nie jest częste, jeśli op ma jak większość miesięczne rozliczenie, to nie mógł im tego dać 12.11. może się połapał i dlatego zamienił, ale nadal jest źle. Stwierdziłam fakt, nie napisałam nigdzie ile musi trwać okres rozliczeniowy to nie wiem czego nie rozumiesz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
urlop bezpłatny udzielany jest tylko i wyłącznie na wniosek pracownika. Pracodawca nie ma prawnej możliwości wysyłania pracownika na bezpłatny urlop.

@goblin21: Areczku chodź tu wypisz wniosek o bezpłatny z datą 10 listopada ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz