Jak żyć w kraju, gdzie masz świadomość, że co druga osoba mijana na ulicy, chociażby na poziomie deklaratywnym, popiera skazywanie ludzi na śmierć z zimna i głodu w lesie, tylko dlatego, że zapragnęli lepszego życia? Chciałabym też wiedzieć, jaka jest zasługa 'Prawdziwych Polaków' w tym, że urodzili się akurat w Europie, a nie w sudańskiej wiosce na przykład? #bialorus
@turfa8: widzę ze wogle nie rozumiesz o co chodzi w tym konflikcie ... poczytaj tutaj na tagu dużo się dowiesz ... pooglądaj relacje dużo się dowiesz ...
@turfa8: Ja te pragnę lepszego życia. Najlepiej na stanowisku jakiegoś dyrektora w szwajcarskim banku. Tzn, że mogę się tam w--------ć siłą i tego oczekiwać? Chciałbym też bez pytania sobie polecieć do USA, z jakiej racji maja mnie o coś pytać na granicy? Nawet jeśli przypadkiem zgubię wszystkie dokumenty to chyba nie ma problemu, bo ja tylko pragnę lepszego życia.
@turfa8: Nawet w trakcie komuny Polacy nie szturmowali granic w wielkosci kilku tysięcy migrantow.Gdyby tam byly same rodziny z dziecmi sam bym byl zly na to co sie dzieje,ale tam 90% to mlodzi agresywni ludzie ,ktorzy rzucaja kamieniami w twojego sasiada ktory pojechal chronic granicy.
@turfa8: To nie jest nasz problem. Ja czy Ty nie wjedziesz sobie ot tak do Stanów i koniec kropka. Niech siedzą w swoim kraju tam skąd przybyli i niech dalej sobie tam żyją. To nie jest koncert życzeń, że wybierasz sobie gdzie będziesz żyła.
Chciałabym też wiedzieć, jaka jest zasługa 'Prawdziwych Polaków' w tym, że urodzili się akurat w Europie, a nie w sudańskiej wiosce
Chciałabym też wiedzieć, jaka jest zasługa 'Prawdziwych Polaków' w tym, że urodzili się akurat w Europie, a nie w sudańskiej wiosce na przykład
@turfa8: absurdalne zdanie. Nie można się urodzić gdzie indziej bo wtedy byłoby się kimś innym. Jest wewnętrznie sprzeczne. Jego cel to próba emocjonalnej manipulacji - wywołanie poczucia winy. Polska należy do Polaków bo nimi są, na tym polega narodowość.
#bialorus
Positive in-group preferences and negative outside group preferences. Skueczna taktyka ewolucyjna.
Komentarz usunięty przez autora
@turfa8: To nie jest nasz problem. Ja czy Ty nie wjedziesz sobie ot tak do Stanów i koniec kropka. Niech siedzą w swoim kraju tam skąd przybyli i niech dalej sobie tam żyją. To nie jest koncert życzeń, że wybierasz sobie gdzie będziesz żyła.
@turfa8: absurdalne zdanie. Nie można się urodzić gdzie indziej bo wtedy byłoby się kimś innym. Jest wewnętrznie sprzeczne. Jego cel to próba emocjonalnej manipulacji - wywołanie poczucia winy.
Polska należy do Polaków bo nimi są, na tym polega narodowość.