Aktywne Wpisy
Kolanka +423
Styczeń 2024: Mick jest wyśmiewany, wszyscy twierdzą, że wykopki mogą sobie co najwyżej pojęczeć, a dopłaty i tak wejdą w życie
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
Lewica to wiadomo, oni by ich wszystkich wpuścili jak leci. Część osób może by potem odesłali na nasz koszt, ale reszta by została i potem by ich utrzymywali z naszych podatków w obozach dla uchodźców, a później jeszcze wprowadziliby program emigrant+, w którym by im rozdawali mieszkania i zasiłki.
Nie wiem jak jest z Platformą. Wiadomo, są w opozycji i muszą każdą sytuację wykorzystywać do ataków na rząd, bo to jest polityka (tak samo jak PiS krytykowało PO za podwyższenie vatu, jednak sami po dojściu do władzy już tego vatu nie obniżyli), ale wydaje mi się, że może nawet oni wyciągnęli lekcje z 2015 roku? Oczywiście nie mówię o posłach pokroju Jachiry czy Sterczewskiego.
No i pozostaje jeszcze Kotłownia i PSL. xd
Co o tym myślicie. Jak inne partie zachowałyby się w obliczu tego kryzysu?
#bialorus #polska #4konserwy #neuropa
PO – Byliby dużo lepsi z dyplomacją i organizowaniem wsparcia UE i NATO i kryzys pewnie miałby mniejsze rozmiary.
Ochrona przed samym wejściem migrantów byłaby taka sama, tzn. siłowa, dużo wojska, policji SG. Nie byłoby pushbacków, których legalność w świetle prawa europejskiego i międzynarodowego jest wątpliwa. Myślę, że niestety każdy, kto już by wszedł, przy PO przechodziłby całe procedury urzędowe.
Konfederacja – negocjowaliby z ruskimi i Baćką
@maciorqa: przecież platforma też jest przeciw. To mówienie, że tylko konfederacja i pis są przeciw to kompletna bzdura. Wszystkie te trzy partie prawicowe są przeciw.
@maciorqa: Smutne jest to, jak wszyscy łykają pisowską propagandę mówiącą, że jest to konflikt między koalicją PiS i Konfederacji, którzy dumnie granicy bronią, a resztą, którzy chcieliby, aby jej nie broniono.
@maciorqa: kłamstwo. Za deportacje tych ludzi płaci UE
@tojestmultikonto: tak doskonale, że w c--j osób przeszło i dało dać swoim ziomkom, że można się przebić przez Polskę do Niemiec?
@maciorqa:
I właśnie to mnie irytuje, bo moim zdaniem te pushbacki powinny być dozwolone, ci ludzie przekraczają granicę nielegalnie. Przecież to nie może działać na takiej zasadzie, że jak imigrant zostanie zatrzymany na granicy to nie może przejść, ale jak uda mu się czmychnąć przed strażą graniczną, to już spoko, niech sobie zostanie i nic nie można z tym zrobić.
Zresztą jakiś czas temu czytałem na onecie, że pushbacki są
@maciorqa: deportować albo trzymać w ośrodkach UE
@maciorqa: UE Polska jest beneficjentem budżetu UE, czyli głównie czerpie z budżetu/
@maciorqa: Na przejściach granicznych i tak musieliby rozpatrzyć ich wnioski o azyl i utrzymywać, bo inaczej znowu sąd zasądzi odszkodowanie, więc w tym zakresie to jest minimum dla każdej partii. Natomiast
Hołownia nie ma trolli na wykopie, więc się nie dowiedziałeś, że Polska 2050 wysunęła własne postulaty. Te akurat zostały zaprezentowane 10 listopada, ale o niektórych z listy Hołownia mówił wcześniej. Jedyne co się niektórym może nie podobać to jest to, aby tych ludzi jak już się dostaną na polską stronę traktować humanitarnie a nie jak podludzi a to nie ma wpływu na sens obrony granicy.
@maciorqa: a nie tak dawno temu była narracja, że PiS po cichu sprowadza do Polski imigrantów.
Komentarz usunięty przez autora