Wpis z mikrobloga

@Maldonado: No tak, Instytut Pizzy z D--y nie pozwala na użycie niecertyfikowanych drożdży i to w dodatku tak żeby smakowało ( ͡° ͜ʖ ͡°) A serio to która pizza nie jest ten konkretnie placek? Bo jadąc przez Włochy co innego dostaniemy w Mediolanie, co innego w Rzymie, a jeszcze inny styl w Crotone czy Palermo. Ma smakować i być zrobione z sercem, a nie spełnić wymogi
  • Odpowiedz
@CapaldiTheDoctor: pizza jest z definicji ciastem długo dojrzewającym i lekkostrawnym. Style to style, ale to jest wspólny czynnik, który wszystkie te style definiuje jako "pizza". A to na zdjęciu opa to zwykła polacka drożdżówa.
  • Odpowiedz
@Maldonado: Nie zrozum mnie źle: doceniam neapolitane, ale doceniam tez to, co z pojęciem pizzy zrobili Amerykanie. Wszelkie deep pany, czy NY style tez zasługują na miano pizzy. Bo ona ma być smaczna i to jest niesamowite w tym daniu: każdy znajdzie coś dla siebie. Nie uważam żeby można było któremuś plackowi odmówić miana pizzy, bo akurat ja robię inaczej.
  • Odpowiedz