Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@guest: lubię strategie, grałem w Crusaides Kings, ale nie przypadło mi do gustu, głównie przez samouczek, był tragiczny, a gra skomplikowana, opłaca się zacząć od nowa w EU 4 bo było na Epic czy to jest gra tylko dla niektórych jak DS?
  • Odpowiedz
@Shmoikel: Ck2 skomplikowana? Eu4 ma dużo różnych suwaków i przycisków ale są one do ogarnięcia w bardzo szybkim czasie. Jedna gra jakimś prostym państwem i będziesz już wszystko ogarniał na takim poziomie żeby komfortowo grać.
  • Odpowiedz
Jedna gra jakimś prostym państwem i będziesz już wszystko ogarniał na takim poziomie żeby komfortowo grać.

@United: Ja bym jednak odróżnił "wiem co ten suwak robi" od "umiem grać w eu4". xD
  • Odpowiedz
@Drmscape2: Nah, przez żałosne AI komputera gra bardzo dużo błędów wybacza. Więc jak pozna się podstawy tych wszystkich funkcji to można już się bawić w budowanie hegemona. Potem po tych kilkudziesięciu godzinach i ustawieniu gry na prędkość III można już podchodzić pod wc jakims kebabem czy coś. Ja przynajmniej swój wc zdobyłem zanim nawet to 100 godzin miałem
  • Odpowiedz
@Shmoikel: bez wszystkich dodatków gra w eu4 troche mija się z celem. Nie wiem jak na epiku ale na steamie Paradox umożliwia kupno miesięcznej subskrypcji dającej dostęp do wszystkich dlc
  • Odpowiedz
@Azaajaszz: @guest: No ale popatrzcie: największe państwo w HRE (i pewnie też przy okazji cesarz) narzuca PU nad drugim największym państwem w HRE.
To chyba dość normalne, że minionom z HRE coś takiego się nie podoba?

Nie musisz robić misji z drzewka. Nie musisz też robić jej od razu. Możesz chyba najpierw zabrać Czechom kilka prowincji, a potem jak już AE nieco ostygnie to dopiero narzucić im PU
  • Odpowiedz