Wpis z mikrobloga

Ja pier...e XD ten portal powinien dostać złoty medal clicbaita roku( ͡° ͜ʖ ͡°) co drugi dzień artykuł o tym, czemu opony zimowe są obowiazkowe. Teraz okazuje się, że są obowuązkowe- bow razie wypadku mozemy miec problem z wyplatą z Autocasco.

Ostatnio było, ze obowiązkowe ale tylko we francji, tylko dla cieżarowek, potem było ze obowiazkowe w Polsce ale jak snieg spadnie, chociaż nie ma.przymusu prawnego XD
Czo te readktory to ja nie
#wrcbait #clickbait #januszedziennikarstwa
adam-photolive - Ja pier...e XD ten portal powinien dostać złoty medal clicbaita roku...

źródło: comment_1636527766oyBlBG9Z7kdRbjpbX2uDBc.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adam-photolive to jest pudełek dla tępych facetów, te clickbaity są legendarne XD
Zablokowałem jakiś czas temu po tym jak jakieś 5-10 razy zobaczyłem niesamowity tytuł a w środku okazało się, że "Każdy samochód może od tego wybuchnąć, sprawdź swój!" dotyczy jakiejś prowincji w Karolinie Północnej, gdzie ktoś wysadził samochód granatem.

W ogóle jak jest groźny tytuł, a treść zaczyna się od "do niecodziennej sytuacji doszło" (i to pewnie w USA, Indiach
  • Odpowiedz
@adam-photolive: ostatnio mama do mnie dzwoniła i mówiła, że mam zmienić opony bo zimówki są obowiązkowe. Jak podrążyłem to okazało się właśnie, że tylko rzucił się jej w oczy ten nagłówek xd
  • Odpowiedz
TL;DR O to przykład jak z dobrej gazety robi się szmira.

Redakcja wydawała kiedyś (od 2001) gazetę WRC, o rajdach samochodowych. Do momentu spopularyzowania internetu, była dobra i poczytna, ale jak to gazeta, jej kres nadszedł. Potem założyli stronę, ale ze juz byly lepsze portale rajdowe (jak autoklub, czyli obecny motosport.com lub nieobecne już Rajdy24, redagowane przez Mirka @gabrally ) to nie było komu klikać. A na końcu zrobili się motoryzacyjnym
  • Odpowiedz