Wpis z mikrobloga

Teraz tak na serio, bo sobie tutaj bardziej śmieszkuję pod tym tagiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Znalazł się jakiś gość, który mówi, że "aaaa peło to by ich wpuściło hurr wasza durr". Wpuścić to raczej by ich nie wpuściliby. Przykład z początku wojny na Ukrainie, bo prawdopodobnie większość z Was berbecie tego nie pamięta, jak polska SG obstawiała granicę i zawracała tych co uciekali do naszego kraju. Nikt tego nie pamięta, bo nie było to rozdmuchiwane (tutaj ukłon w stronę TVNu) w takim stopniu jak teraz ten problem. Aktualnie jesteśmy w stanie wojny politycznej LEWICA-PRAWICA-ŁUKASZENKA. Każdy chce czerpać na tej tragedii. Popieram lewicę, ale też popieram działania SG (nie wiemy czy oni są za PO czy za PISem). Dobrze, że bronią granic i nie mamy obowiązku ich karmić, dawać im farelków, bo są PO STRONIE BIAŁORUSKIEJ kuwacka mać! Nikt im nie broni przejść przez granicę, ale mają to zrobić w sposób legalny, prosząc o azyl na przejściu granicznym. Tyle im trąbią o tym nad ich namiotami "atenszyn atenszyn...". Co robią biedni refjudziści? Wyzywają nas. To jest fajne? Zwyczajnie zostali zaszczuci przez Łukaszenkę i tego im najbardziej teraz współczuję.
#bialorus #granica #polska
  • 5
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@JerryManson: a ja nie, mam w nich totalnie #!$%@?, gdyby chcieli dostać się do Europy mogliby to zrobić legalnie. Mogliby też przejechać przez Ukrainie czy jakikolwiek inny kraj jeśli posiadaliby odpowiednie dokumenty. Tutaj chcą, nie chcą, cholera wie co tam robią, ale jedyne co mogliby osiągnąć to nielegalny pobyt na terenie Polski. Zapewne bez dokumentów co jest całkowitym absurdem. Nie wiem czy są tam z własnej woli, czy ktoś im obiecał
obrze, że bronią granic i nie mamy obowiązku ich karmić, dawać im farelków, bo są PO STRONIE BIAŁORUSKIEJ kuwacka mać! Nikt im nie broni przejść przez granicę, ale mają to zrobić w sposób legalny, prosząc o azyl na przejściu granicznym.

@JerryManson: Ale co za problem puścić tam w kontrolowany sposób jakąś pomoc? Do tego problem chyba polega na tym, że na granicy ich podania są odrzucane i nie pozwala im się