Aktywne Wpisy

Rules +189
Kupione pod koniec podbazy, niedawno wybiła trójka z przodu a one nadal grają
#nostalgia #gimbazynieznajo #feels #kiedystobylo
#nostalgia #gimbazynieznajo #feels #kiedystobylo
źródło: Przechwytywanie11
Pobierz
czerwonykomuch +185
Mam 25 lat. To wiek, w którym rozpoczyna się starzenie, ale organizm fizycznie jest jeszcze długo całkiem sprawny. Wydaje mi się jednak, że mentalnie zupełnie już zdziadziałem, bo nie mam bladego pojęcia kim jest ten człowiek i dlaczego stado zombie z telefonami za nim biegnie. Nigdy go nie widziałem. Podobnie nie wiem kim są bohaterowie przeróżnych afer influencerskich pojawiających się tu, na Wykopie, YouTube lub w innych miejscach. A przecież spędzam w internecie dużo czasu, zdecydowanie za dużo.
Odnoszę wrażenie, że żyję w jakiejś alternatywnej rzeczywistości, w zupełnie innym świecie.
Zabawnie to obserwować, bo jeszcze jakiś czas temu nie rozumiałem swoich rodziców lub innych tzw. „dorosłych”, którzy nie ogarniali internetowego humoru, trendów lub nowoczesnych technologii. Dziwiło mnie, że można nie wiedzieć w jaki sposób zamówić Ubera lub kim jest jakaś internetowa gwiazdeczka z czasów mojej młodości.
Dziś
Odnoszę wrażenie, że żyję w jakiejś alternatywnej rzeczywistości, w zupełnie innym świecie.
Zabawnie to obserwować, bo jeszcze jakiś czas temu nie rozumiałem swoich rodziców lub innych tzw. „dorosłych”, którzy nie ogarniali internetowego humoru, trendów lub nowoczesnych technologii. Dziwiło mnie, że można nie wiedzieć w jaki sposób zamówić Ubera lub kim jest jakaś internetowa gwiazdeczka z czasów mojej młodości.
Dziś
źródło: IMG_6300
Pobierz

Mirko to jednak potrafi się zjednoczyć w sprawach ważnych i oczywistych
Dzisiaj będzie bardzo niebezpieczna noc, mam nadzieje że Straż Graniczna i Wojsko Polskie zachowają zimną krew. Trzymam za nich kciuki!
#bialorus
#4konserwy
#polska
#granica
#wojna
#imigranci
źródło: comment_16363639285xMBTOcxGixUqOfYn0BzLF.jpg
PobierzI jeżeli jest, dla ciebie szokujące to tak, wolę żeby dwóch Ahmedów dostało w czapę, niż żeby miliony Ahmedów bawiły się w wędrówkę ludów do Europy, bo taki scenariusz zniszczy nasz kraj i nasz kontynent
Poza tym proszę odpowiedź na pytanie. Skoro Polacy to grupa posiadaczy paszportu, a nie grupa etniczna
W potocznej mowie używa się wiele skrótów myślowych. Za złe oczywiście uważam mordy i cierpienie niewinnych ludzi, a stąd moja opinia, że "rasizm" i "ksenofobia" nie jest obiektywnie zła. "Rasizm" niekoniecznie się mi podoba, ale z powodu wszechobecnej stronniczości często najlepszą odpowiedzią jest bycie "rasistą".
Nie wiem czy zauważyłeś, ale granicę przekroczyło już minimum 6k ludzi, który dostali się do Niemiec + ci których wyłapały polskie służby i jakoś nie słyszałem, żeby do nich strzelali. Może powinni posłuchać geopolityków c wykopu takich jak ty?
W dupie mam co wolisz, bo twojego zdania i tak nikt nie bierze pod uwagę.
I tak powinni. Legitymizacja masowej wędrówki ludów do Europy może skończyć się, dla nas katastrofą i trzeba mieć zero wyobraźni by sobie z tego nie zdawać sprawy.
@RzutKamieniem: Otóż nie ma takich, bo może nie wiedziałęś, ale Polska nie istniała przez trochę lat. Z resztą to jest zasadnicze rozróżnienie między społeczeństwem narodowym a obywatelskim, którego widać jeszcze nie załapałeś. Tu nie ma sensu w ogóle
Już ci pisałem. Nie Masz pojęcia o czym mówisz i wymagasz od SG i wojska by postępowali według twoich nacjololo upodobań.
I nie wiem gdzie tutaj zauważyłeś moje nerwy, gdy spokojnie próbowałem z ciebie wydusić choć jedno logicznie spójne zdanie. Niestety nieskutecznie.
Sam wcześniej stwierdziłeś, że 'osoby niezależnie od pochodzenia etnicznego mogą być Polakami'. Więc Polacy to wg. ciebie grupa ludzi z różnych grup etnicznych definiowana jak sam wspomniałeś przez obywatelstwo. Kongijczyk z paszportem RP to Polak, tak samo Belg, tak samo Arab etc.
W takim razie skoro już założyłeś, że etniczność istnieje
Polonia w USA zapamiętała swoje pochodzenie, bo przyminają im o tym katolicyzm, tradycje i nazwiska nie dlatego, że udało im się zachować obywatelstwo I RP przez 10 generacji.
Polacy nie przestali magicznie istnieć w trakcie rozbiorów, bo przestało istnieć ich państwo i nie stali się Ruskimi, a ruch niepodległościowy nie był inspirowany chęcią powrócenia do fajnego orzełka na paszporcie tylko chęcią wywalczenia państwa, dla GRUPY
@RzutKamieniem: No to w końcu tym, czy pochodzeniem etnicznym? Zdecydujesz się?
Po prostu wkurza mnie to, że starasz się robić z naszego pochodzenia coś do czego przynależność jest uniwersalnym prawem każdego i tym samym odbierasz przynależności do narodu Polskiego jakiekolwiek znaczenie. Ktoś kto nie posiada nic wspólnego z Polską nie jest Polakiem. Mulat może
Przecież to ty raz za razem robiąc błędy logiczne, udowodniłeś, że nie rozumiesz prostych argumentów. Nie wiń mnie za to. Ja pisze