Wpis z mikrobloga

#helpdesk #macbook #phillips #soundbar #apple #bluetooth

Hej Mirki. Próbuje sparować mojego MacBooka Pro z soundbarem Phillips TAB8405/10. Niestety nie mogę znaleźć soundbara na liście bluetooth. Dodam ze wcześniej byłem połączony, jednak jakość dźwięku zaczęła być tragiczna, postanowiłem zatem je rozparowac i sparować raz jeszcze. No i psikus, bo w tym momencie nie mogę ich już sparować, gdyż soundbar nie wyświetla się w dostępnych urządzeniach Bluetooth. Ma ktoś jakiś pomysł?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ayyy_lmao: Kurdeczki, no nawet nie mam takiego pliku jak /Library/Preferences/com.apple.Bluetooth.plist. Próbowałem sobie grepnac jakikolwiek plik zawierający Bluetooth ale nic nie znalazłem :/
  • Odpowiedz
@ayyy_lmao: Paradoksalnie, jedyne co pomogło, to odłączenie myszki USB. Nie mam pojęcia o co chodzi. W sumie to nie pierwszy raz. Na początku używania laptopa, mialem problem z Wi-Fi. Okazało się, ze to z powodu podłączonego Huba(rozdzielacza) USB. Po odłączeniu go, Wi-Fi zaczęło śmigać. Zastanawiam się czy to nie wina tego huba portów do Maca z Lighting do Hdmi/USB/USB C. Dobrze, ze do nowych macow wracają normalne porty.
  • Odpowiedz