Wpis z mikrobloga

Do teraz nie mogę uwierzyć co się #!$%@?ło w Sopocie w 1979 roku xD

Bolandia, głęboka komuna, pewnie większość kraju musi wychodzić na dwór, bo nie ma na chacie kibla, a tutaj przyjeżdża na koncert zespół Boney M, porobiony fetą murzyn #!$%@? w najlepsze jakieś kujawiaki i inne obertasy w 1/2 stroju astronauty, no #!$%@?, abstrakcja mocno xD
#oswiadczenie #muzyka #kiedystobylo #heheszki #prl #wtf ##!$%@?
LubieDlugoSpac - Do teraz nie mogę uwierzyć co się #!$%@?ło w Sopocie w 1979 roku xD
...
  • 99
  • Odpowiedz
Pomyśl sobie że w 1967 w Polandii mieli koncert Rolling Stonesi. To dopiero musiała być inba xdd

@Banicjusz: > Opisał to Wiesław Weiss w Teraz Rocku. Nie pamiętam wydania ale było coś wspominane o wagonie gorzały bo nasza waluta była niewymienialna i posmakowała im wyborowa.

@Ademu: Poczęstowano ich zmrożoną wódką i zażyczyli sobie wagonu wódki, zamiast polskich złotówek, które były dla nich bez wartości. Tyle, że jak wagon
  • Odpowiedz
Teraz czytam, ze z tą wódą to niby plota, w innym reportażu z kolei o tym jest. Nie wiem nie zweryfikuję ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@LubieDlugoSpac: Ogladam bardzo często bo moj kaszojad to męczy, często się zastanawiam jak to wtedy było: koks musiał mieć ze sobą, czy w kontrakcie zapisywali, ze przywożą ze sobą do PL biały proch i nikt się do bagaży nie czepia?
  • Odpowiedz
@Banicjusz dokładnie tak. To były czasy gomułkowskie więc jeszcze zatwardziala komuna. Natomiast 1979 to końcówka Gierka czyli zachód wcale nie jest taki zły...koncesja na coca colę, pożyczki z USA itp
  • Odpowiedz