Wpis z mikrobloga

No to przyszedł czas na przetworzenie ostatnich zbiorów. W garze wylądował miks cayenne, habanero i jalapeño. Nie chciało mi się bawić z wyciąganiem nasionek, a zależało mi na nie przesadzonej ostrości więc w 1,5kg zmieściłam też jedną sporą, słodką paprykę.

Prosta pasta z ostrych papryczek

1,5kg ostrych papryczek
1/4 szklanki wody
Główka czosnku
1/3 szklanki oleju lub oliwy
1 łyżka soli
3 łyżki cukru

Papryczki pokroić byle jak, podlać wodą i dusić do miękkości, około 15 minut.
Dodać obrane ząbki czosnku, olej, sól i cukier i dusić jeszcze chwilę.
Całość zblendować, przełożyć do czystych (najlepiej wyparzonych i suchych) słoiczków.
Gotowe pasteryzować 10-15 minut.

Przygotujcie słoiczki o łącznej pojemności ok 900ml :)

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
I wspierania mnie przez buycoffee.to
ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw #chilihead
Pobierz c.....i - No to przyszedł czas na przetworzenie ostatnich zbiorów. W garze wylądował ...
źródło: comment_1636117019jWXxfnj5CbFZEm6MbxNJv7.jpg
  • 3