Wpis z mikrobloga

Czy właściciel pojazdu może na własną rękę aktualizować historię samochodu przypisana do numeru Vin?

Kupiłem auto z Niemiec od handlarza. Teraz dopiero sprawdzam win i widzę. Że zostały dodane informacje na temat przebiegu, cena w PLN oraz zdjęcia. Przebieg i cena zostały dodane kilka miesięcy temu. Zdjęcia nie wiem kiedy, ale to te same zdjęcia co widniały w ogłoszeniu z którego kupiłem auto. Te informacje dodał więc handlarz. Po co? Czy ja też mogę dodać takie info?

#motoryzacja #samochody #autohandel
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bgjm: ale gdzie sprawdziłeś ten VIN? Prawdopodobnie po prostu to info zostało zassane z ogłoszenia, z któego kupiłeś to auto ¯\_(ツ)_/¯

BTW - po co sprawdzać auto już po zakupie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bgjm: nie wiem, czy oni to wklepują ręcznie, czy to idzie z automatu, ale podejrzewam, że jakiś automat musi pobierać zdjęcia i dane z ogłoszeń, w których pojawia się dany VIN
  • Odpowiedz
@aksal89: to mogę zrobić komuś psikusa wystawiając takie ogłoszenie z zawyżonym przebiegiem. Przy odsprzedaży wyjdzie że cofany
  • Odpowiedz
@bgjm: Kiedyś się nad tym zastanawiałem i takie pobieranie z ogłoszenia do jest trochę abstrakcja bo może być dużo błędów.

Jeśli już to niech to w raporcie będzie jasno zaznaczone skąd te dane pochodzą.
  • Odpowiedz