Wpis z mikrobloga

Niektórzy tutaj o dochodzie podstawowym, a kiedy chociaż ubezpieczenie zdrowotne dadzą? Miało być od przyszłego roku, ale pewnie znowu nie wyjdzie. @hansschrodinger ostatnio na tym tagu pozbawił mnie złudzeń.

#neet
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hansschrodinger: Echh, tak żem czuł, bo od maja ani widu, ani słychu o tym pomyśle. Byłem kiedyś w urzędzie, ale wytrzymałem tam chyba ze 4 miesiące, i to nie wiem, czy całe. Co chwilę mnie wołali, raz odmówiłem, ale jak niedługo potem przyszła pocztą informacja o nowej ofercie z datą stawienia się, to stwierdziłem, że pi%#olę to. O mało nie ocipiałem z nerwów, zwłaszcza że #przegryw here i
  • Odpowiedz
@hansschrodinger: > Jak często? Może duże miasto to i pracy więcej.

Właśnie nie. Dziura zabita dechami. Po drugim razie w krótkim czasie dałem sobie spokój. Jeszcze trochę i chyba skończyłbym z nerwicą.

Wspomniany wątek czytałem. Właśnie po Twojej wypowiedzi straciłem niemal wszelkie nadzieje, że to będzie od przyszłego roku. Jeszcze tydzień temu niby człowiek wiedzioł, a jednak się
  • Odpowiedz
@soyunmago:

Pewnie mogę, ale jestem takim p--------m, że ciągle bym się bał. W dodatku gdy rejestrowali mnie, to pytano, czy rejestruję się, bo chcę coś znaleźć, czy tylko dla ubezpieczenia, to powiedziałem, że tak, tak, chcę coś znaleźć, a oczywiście prawda była inna (w ogóle na kij takie pytanie zadają? Są osoby, które mówią, że tylko dla ubezpieczenia?).

Ciekawe, hmmm może jest szansa na bycie ubezp. bez problemów. Jak mała
  • Odpowiedz
@hansschrodinger: Deprecha, escitalopram. Moim głównym (ale nie jedynym) problemem jest niskie poczucie własnej wartości, a farmakologia ani żadna terapia nie wyleczy z czarodzieja i pasma klęsk w relacjach z innymi.
  • Odpowiedz
@soyunmago: Przeczytałem resztę twoich komentarzy.
1. Jak zakończyłeś przygodę z PUP? Utraciłeś status bezrobotnego na swój wniosek, czy po prostu nie stawiłeś się na wezwanie? Jak masz w domu decyzję o pozbawieniu cię statusu osoby bezrobotnej, to wrzuć skan tutaj lub wyślij mi na priv. Oczywiście możesz zamazać swoje dane osobowe.

Jeśli wyrejestrowałeś się sam, to patrz punkt 4

2. Kiedy utraciłeś status bezrobotnego? Bo karencja trwa 120 dni, jak nie stawisz
  • Odpowiedz
Doczytałem, że masz ponad 26 lat. Więc dochodzi kolejny punkt.
5. Dbasz o zdrowie :D i czekasz, aż minie ci karencja i rejestrujesz się w PUP. Dalej patrz punkt 4.
  • Odpowiedz
@damianas1999: Olałem i nie stawiłem się. To było już kilka lat temu, więc ten okres karencji to tak na oko z dziesięć razy już minął xD Wiesz, tak szczerze powiedziawszy, to ja nawet nie pamiętam, czy jakieś pismo z informacją o pozbawieniu statusu dostałem. No ale zapewne tak. W każdym razie nie ma najmniejszych szans na to, bym je gdziekolwiek znalazł. Jednak okres karencji minął już na 100%. Nawet "na
  • Odpowiedz
@soyunmago: To dla ciebie dobra informacja. To zrób tak jak napisałem w punkcie 4.

Jak masz Profil Zaufany albo konto internetowe w banku, to możesz zarejestrować się ponownie, tym razem przez internet.
  • Odpowiedz