Aktywne Wpisy

Tzw "najseksowniejsza piłkarka świata" - 17 mln obserwujących na insta.
Przed operacjami całkiem miła dla oka, obecnie koszmarek dla fanów białych kozaków i wixy w wiejskich remizach.
Zgroza.
#bekazrozowychpaskow #bekazniebieskichpaskow #pilkanozna
Przed operacjami całkiem miła dla oka, obecnie koszmarek dla fanów białych kozaków i wixy w wiejskich remizach.
Zgroza.
#bekazrozowychpaskow #bekazniebieskichpaskow #pilkanozna
źródło: Gv9zPbxWMAAM_PA
PobierzUwaga frajerzy mam ważny komunikat!
10 lat czytam Wasze wysrywy ale nic nigdy nie napisałem (5 lat to nawet konta nie zakładałem bo po co) bo każdemu z Was opowiedziałem w myślach.
Czas wyjść z piwnicy!
Jestem inżynierem z jakimś doświadczeniem: optymalizowałem przepływy w silnikach spalinowych takich do samolotów i takich do samochodów ale zawsze bolało mnie to że nie jestem w stanie dotknąć rzeczy które projektuje no bo jak to niby zrobić w
10 lat czytam Wasze wysrywy ale nic nigdy nie napisałem (5 lat to nawet konta nie zakładałem bo po co) bo każdemu z Was opowiedziałem w myślach.
Czas wyjść z piwnicy!
Jestem inżynierem z jakimś doświadczeniem: optymalizowałem przepływy w silnikach spalinowych takich do samolotów i takich do samochodów ale zawsze bolało mnie to że nie jestem w stanie dotknąć rzeczy które projektuje no bo jak to niby zrobić w
źródło: IMG_1214
Pobierz

Co robią te ukośniki w tym kodzie? - https://www.tensorflow.org/tutorials/quickstart/beginner#load_a_dataset
x_trainix_testtouint8 NumPy array- https://www.tensorflow.org/api_docs/python/tf/keras/datasets/mnist/load_data#returns.Widzę tylko, że dopisują się zera do liczb i że tablica jakby się spłaszcza(?) ale nie wiem.
To jest przeciążony operator dzielenia, czy co?
źródło: comment_1635846885LToVYSNMYh4ZG1GfU4KP2U.jpg
Pobierzprint(x_train)zwaraca:[[[0 0 0 ... 0 0 0][0 0 0 ...
x_train / 255.0zwrca:```
[[0. 0. 0. 0. 0. 0.
0. 0. 0. 0. 0. 0.
0. 0. 0. 0. 0. 0.
0. 0. 0. 0.
@ProfesorBigos: Czyli takie mapowanie, tak podejrzewałem.
No ale normalnie operator dzielenia tak nie działa, tak?
Czy to jest jakoś przeciążony operator dzielenia?
Jak zrobić to samo, na prostszej tablicy?
@look997: Nie rozumiem o co pytasz. Tak działa dzielenie macierzy przez skalar w matematyce. Numpy ma je zaimplementowane dla swoich klas.
Jak chcesz się więcej się dowiedzieć, to nazywa się to broadcasting:
https://numpy.org/doc/stable/user/basics.broadcasting.html
import numpyx = numpy.array([[[2, 8, 9], [2, 8, 9], [2, 8, 9]], [[2, 8, 9], [2, 8, 9], [2, 8, 9]]])
print("m: ",x)
print()
Nie przez przypadek zpinowałem siebie taki wiesz żarcik, że sam nazwałem to tablicą i sam w myśl wykopowej tradycji się zesrałem i poprawiłem raczej obecnie częściej programuje w językach typu C++ gdzie oprócz kontenerów są czyste tablice. A z tego co mi
Ale przez przypadek nie popełniłeś błędu pisząc "tablica", od odnosiłeś się do mnie, który chciał prostszą wersję "uint8 NumPy array", niż tą z przykładu w Tensorflow.
Nie popełniłeś błędu, chociaż może chciałeś popełnić błąd. :P ;D
@look997: Nie spłaszcza. Wynik ma te same wymiary co dzielna.