Wpis z mikrobloga

Philips ep2224 - plusy na pierwszy rzut oka: młynek ceramiczny + załączony filtr wody
DeLonghi magnifica s ecam 22 - troche brzydki ale polecana firma na wykopie? z tym że tego modelu nikt chyba nie polecał...

Czy któryś z tych ekspresów do kawy jest cokolwiek warty?

W teorii nie mam ograniczonego budżetu ale do tej pory piłem nescafe rozpuszczalną

Przebieg 3 kawy / dzień, bardzo okazjonalne spienianie mleka, tak to leje 20ml smietanki
#ekspresdokawy #kawa #ekspres #pytanie
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzem_z_rzodkiewki My wiosna kupowaliśmy ale przedział 3-4tys, odradzano nam Philipsa bo podobno części chinszczyzna, ale jednak z perspektywy czasu system mleka philips ma lepszy, na pewno młynek ze stali jest lepszy niż ceramiczny
Póki co z delonghi jesteśmy bardzo zadowoleni, ale jednak mogliśmy wziac tańszy
  • Odpowiedz
@dzem_z_rzodkiewki: ceramiczny? o kurcze a ja mam stalowy, to pewnie gorszą mam kawę, pewnie z rdzą piję? A ile gram kawy miele na to kawę, słabą, średnią czy mocną? Napisali ?
Mi mocną miele z 16gr.
  • Odpowiedz
@oremi: ¯\_(ツ)_/¯ jest napisane że jest jakaś regulacja grubości mielenia i ilosci kawy, detali brak

ale chyba wezmę coś za 2000zł i niech już mleko podaje podgrzane samo
straszny mętlik jest w ofertach, milion modeli niczym się nie różniące od siebie, praktycznie o wszystkich znajdzie złe opinie
  • Odpowiedz