@AndzejGolara jest to nieprawda co wyżej piszą, kupiłam glutaminian sodu i to jedynie troszkę podnosi smak potrawy. Nie kupuj bo się zawiedziesz jak ja :(
@AndzejGolara Też się nieraz zastanawiałam nad niektórymi posiłkami, miałam wrażenie, że w kebabach są narkotyki, tak bardzo wciągały i nie mogłam przestać myśleć o kebabie.
@zielony_or uwaga podaję przepis na te zajebista kapustke która pasuje do 97% dan Kroisz/szatkujesz kapustę i marchewek. Mieszasz Dodajesz ząbek czosnku przeciśnięty przez praske Sypieez trochę soli Sypiesz więcej niż trochę cukru Dodajesz troszkę octu(najlepiej ryżowy) Mieszasz to wszystko i ugniatasz jak #!$%@?, ale tak mega #!$%@? na maksa az łapy wykręca żeby ten cukier i to wszystko weszło w te warzywka. Godzina do lodówki pod folią #!$%@? najlepsza kapustka na świecie
@czokon: Te chińskie surówki są bardzo dobre, ale oni robią do nich zalewę z cukru, oleju, soli, i octu ryżowego. Taką zalewę gotuje się na ogniu aż się wszystko rozpuści i wlewa do surówki. Przepisy w necie.
@zielony_or podziękujesz jak zrobisz, matka natura razem z prezydentem Czechosłowacji wspólnie ja wymyślili i nigdy już nie wymyśla niczego innego, bo nie ma Czechosłowacji rzecz jasna. Mimo wszystko jak zrobisz pierwsza zagniotke to od razu spróbuj, to jest etap kiedy możesz dosypać jeszcze soli czy cukrużeby smak był taki jak chcesz. Ew. Jak mało kwasu możesz dodać octu ale tutaj ten kwaśny smak dopiero przychodzi jak swoje odstoi także ostrożnie, zawsze można
@zielony_or jeszcze jedno, jak do tej kapusty zrobisz sam sajgonki i przepis na sos słodko kwaśny z YT Makłowicz a to gwarantuje że ciężko będzie znaleźć knajpę która #!$%@? Ci takie żarcie. Dobrze to zjesz na pewno ale nie zjesz tak jak sobie sam zrobisz ( ͡º͜ʖ͡º)
@berecik myślę że wymieniłem wszystko oprócz oleju że względu na to że olej w moim przepisie nie jest potrzebny bo wychodzi zajebiście ale dziękuję za info bo w sumie nigdy nie pytałem ;)
@PyraPrzeznaczenia: jak sie jakiś czas powstrzymasz od jedzenie to masz spokój. A potem jak wpadniesz w ciąg kebabów to można by jeść na wszystkie posiłki!
@szzzzzz: to chyba kupiłaś gówno.
Kroisz/szatkujesz kapustę i marchewek.
Mieszasz
Dodajesz ząbek czosnku przeciśnięty przez praske
Sypieez trochę soli
Sypiesz więcej niż trochę cukru
Dodajesz troszkę octu(najlepiej ryżowy)
Mieszasz to wszystko i ugniatasz jak #!$%@?, ale tak mega #!$%@? na maksa az łapy wykręca żeby ten cukier i to wszystko weszło w te warzywka.
Godzina do lodówki pod folią
#!$%@? najlepsza kapustka na świecie