Wpis z mikrobloga

@benekxd:
nie widzisz różnicy między serem z rodzynkami który tworzy sernik a zmielonym serem?
to jakbyś twierdził, że bułka od hotdoga ale bez kiełby jest nadal hotdogiem ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 6
@Xizor: Robiłam na oko, wiec dokładnej gramatury nie podam:
Masło 200 g z biedry
5 jajek
3 łyżki mąki ziemniaczanej
800 g sera (twaróg do zmielenia, w ostateczności jakis z wiaderka naturalny)
Szklanka cukru pudru
Torebeczka cukru wanilinowego
Ekstrakt z wanilii

Jajka oddzielasz. Białka na sztywno ubijamy, a żółtka do oddzielnego pojemniczka. Ubijamy masło mikserem - mi to zajęło jakieś 10 min i dodajemy jajka i cukier partiami nadal mieszając. Później
  • Odpowiedz